Cum să alegi buchetul în funcţie de personalitate şi ce legende se ascund în cele mai interesante flori

0
0
flori

Atunci când alegeţi florile pentru un buchet ar fi bine să le cunoaşteţi şi semnificaţia. Floarea soarelui semnifică nobleţe, Hortensia înseamnă dragostea, recunoştinţă şi sinceritate în iubire, iar bujorul are puteri magice. Fiecare floare are povestea ei, iar aşezată în buchetul şi aranjamentul perfect va sublinia personalitatea mirilor la nunţi sau la diverse evenimente.

Andreea Sabău este o tânără din Târgu-Mureş care adoră florile. Încă din primii ani de facultate şi-a dorit să aibă propria afacere, iar prin intermediul florilor a vrut să îmbine utilul cu plăcutul. Împreună cu iubitul ei, actualul soţ, au deschis o agenţie de evenimente, iar înainte de a se aventura în oranizarea nunţilor Andreea a urmat şi un curs de florist.

Andreea

Am urmat cursuri de florist, am participat la demonstraţii florale şi încercăm an de an să fim prezenţi la astfel de cursuri şi demonstraţii. Am cunoscut oameni deosebiţi din domeniu, cu experienţă vastă în arta florală. Primul buchet de mireasă l-am făcut acum 4 ani (2012) şi vă mărturisesc că a fost mai greu decât mi-am imaginat vreodată. Atunci când lucrezi la un buchet de mireasă, te gândesti mereu la momentul în care mireasa îşi va vedea buchetul în cea mai importantă zi din viaţa ei. Inevitabil pui suflet şi te implici in organizarea evenimentului ca şi cum ar fi al tău”, ne-a declarat Andreea

Andreea ne dă şi câteva sfaturi pentru alegerea florilor, în funcţie de eveniment şi ne explică semnificaţia lor.

Alegeţi florile în funcţie de tematica evenimentului. Cum se aleg florile pentru aranjamentul de pe masa mirilor

În general florile pentru nuntă/prezidiu sunt alese în funcţie de personalitatea mirilor. Persoanele cu o personalitate mai puternică aleg culori mai stridente, pe când, cele cu o personalitate mai puţin puternică aleg flori în culori pale (alb, roz prăfuit, piersică, verde deschis. În ceea ce priveşte aranjamentul floral pentru prezidiu, ţinem mereu cont de locaţia evenimentului care uneori ne impune anumite aspecte. Nu uităm niciodată să punem problema bugetului alocat acestui tip de aranjament. Un aspect important de care se ţine cont este tematica evenimentului: shabby-chic, vintage, retro, de epocă, glamour, rustic, etc. Cum să o gaseşti o temă potrivită evenimentului? Poţi porni de la o culoare, de la o perioadă a anului, de la un obiect, o idee, un ceva cu însemnătate pentru tine sau pentru voi“.

Semnificaţia florilor în funcţie de anotimp şi eveniment: bujorii strălucesc în nopţile cu lună plină

De cele mai multe ori florile sunt dictate la evenimente şi de anotimpul în care ne aflăm. Chiar dacă nu este ceva obligatoriu, de cele mai multe ori primăvara sunt alese buchetele formate din lalele, frezii, bujori, ranunculus sau anemone.

Dintre multitudinea de flori mărunte, drăguţe, parfumate şi colorate acestea sunt cele mai căutate. Bujorul a fost mereu legat de anumite legende. Se spunea în trecut că există nişte forţe puternice în bobocii de bujori care strălucesc în nopţile cu lună plină. Mai mult chiar, seminţele unor varietăţi de bujori emit o lumină palidă în întuneric. Sunt şi preferaţii mei de altfel“.

Andreea Sabău ne spune că frezia reprezintă prietenia durabilă, iar laleaua dragostea în toate formele ei, dar diferă în funcţie de culoarea pe care o alegem.

Dacă vă plac anemonele atunci trebuie să ştiţi că legenda grecească spune că anemonele s-au ivit din lacrimile vărsate de Afrodita pentru Adonis. În Europa se spune că anemonele răsar mereu în perioada Sfintelor Paşti, ele fiind folosite în trecut pentru vosirea ouălor. Anotimpul preferat al nunţilor este vara, având posibilitatea alegerii unei locaţii în aer liber. De obicei pentru nunţile în aer liber alegem aranjamente florale lejere, flori libere în vaze, ceainice, sticlute, etc“, precizează Andreea Sabău – florar-decorator

Specifice verii sunt: hortensiile, lavanda, trandafiraşii şi florile de câmp

Dintr-o perspectivă pozitivă, hortensia reprezintă dragostea, recunoştinţă şi sinceritate în iubire. În plan negativ ea denotă instabilitatea şi vanitatea. Lavanda este o plantă cu parfum de poveste, este minunată în alcatuirea aranjamentelor florale pentru nuntă, atât în forma vie cât şi uscată. Este considerată un simbol al tandreţii“.

Toamna, bogată în aranjamente cu dovleci, floarea soarelui şi crizanteme

Toamna vine cu culori calde. Se pot alege flori de un roşu aprins, portocaliu cald, ruginiul scortişoarei, galbenul pal. Ca temă şi legat de anotimpul recoltelor, se poate opta pentru o nuntă sau un eveniment rustic ornat chiar cu dovleci. Specifice acestei perioade ale anului sunt: floarea soarelui, daliile, solidago şi crizantemele.

Floarea soarelui, reprezintă longevitatea, de asemenea este şi un simbolul nobleţei. Dalia este floarea recunoştinţei şi a respectului, iar crizantema simbolizează optimism şi bucurie

Alegerea aranjamentelor florale iarna: Amarylisul – mândrie şi curaj

O nuntă iarna este puţin mai neobişnuită, dar poate te-ai gândit totuşi să alegi acest anotimp. Gama culorilor poate fi alb, auriu, argintiu, roşu aprins, verde intens. Ca flori preferate în acest sezon amintim: amaryllis, brunia, floare de bumbac. Amarylisul, considerat crinul de iarnă reprezintă simbolul îndrăznelii şi al mandriei, este la mare căutare în sezonul rece. Deşi seamănă foarte bine cu un ghemotoc de vată, veţi vedea cât de frumos şi delicat poate arăta floarea de bumbac atunci când este integrată creativ într-un aranjament floral. Dacă ai nunta în aer liber, alege un aranjament cât mai natural: flori de bumbac, trandafiri, crengi combinate cu materiale naturale: sac şi sfoară de cânepă”, ne recomandă Andreea Sabău, florar-decorator

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite