Cadavrul unui pui de urs, găsit atârnat într-un copac, în Harghita. Poliţia a deschis o anchetă

0
Publicat:

Cadavrul unui pui de urs a fost găsit atârnând într-un copac, în zona satului Ghipeş, din comuna Mărtiniş, județul Harghita. Au fost declanşate cercetări pentru a se stabili dacă animalul a murit din cauze naturale sau dacă a fost ucis.

Puii însoțesc adesea ursoaicele plecate în căutarea hranei FOTO arhivă Facebook  Romsilva
Puii însoțesc adesea ursoaicele plecate în căutarea hranei FOTO arhivă Facebook Romsilva

Şefa Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii de Mediu, Izabella Balla, a precizat, pentru Agerpres, că instituţia pe care o conduce a fost informată de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din zonă că s-a găsit leşul unui urs, suspendat într-un copac şi s-a acţionat conform legii.

Potrivit acesteia, trebuie efectuată necropsia, pentru a se stabili dacă animalul a murit sau nu din cauze naturale.

Nu se ştie de când este acolo leşul

Şefa Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii de Mediu mai spune că, din informaţiile pe care le are, pare a fi vorba despre un pui de urs şi că nu se ştie de când este acolo leşul.

 Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic, urmând ca, la finalul anchetei, să se dea o soluţie prin Parchetul din cadrul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu.

Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, a confirmat, pentru Agerpres, că leşul a fost observat într-un copac şi a fost coborât de acolo de pompierii voluntari din localitate, dar nu a dorit să facă declaraţii, până la finalizarea cercetărilor.

În imaginile postate în mediul online, se vede cum cadavrul animalului este coborât din copac cu ajutorul unei frânghii.

Surse de la faţa locului au spus că nu a fost găsit vreun laţ în care să fi fost prins ursul, fiind înaintată ipoteza că acesta a rămas blocat între crengile copacului şi nu a mai putut să coboare.

Amintim că Harghita este unul dintre județele campioane ale țării la mesaje de avertizare privind prezenţa urşilor în zonă

În vara acestui an, un urs, care a fost lovit de tren între localităţile Tuşnadu Nou şi Vrabia, a fost împuşcat, întrucât rănit fiind, s-a refugiat în satul Tuşnadu Nou, iar autoritățile au considerat că reprezenta un pericol pentru localnici. 

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite