Au mâncat şi băut până au cedat fizic. Peste o mie de mureşeni au chemat ambulanţa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au avut mult de lucru în zilele de sărbătoare
Medicii au avut mult de lucru în zilele de sărbătoare

Masa îmbelşugată de Crăciun le-a adus neplăceri multor mureşeni, aceştia acuzând diverse afecţiuni ale aparatului digestiv din cauza consumului exagerat de alimente sau băuturi alcoolice.

Lucrătorii de la Serviciul de Ambulanţă Mureş, precum şi cei de la SMURD, au avut parte de sărbători pline de intervenţii din cauza mureşenilor care nu au ştiut să se abţină de la excese, fie că a fost vorba de excese alimentare sau bahice.

Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (din Ajunul Crăciunului şi până în a doua zi de Crăciun) s-au înregistrat peste o mie de solicitări. 502 la serviciul 112 şi 570 la SMURD, ceea ce înseamnă că anul ăsta s-a petrecut mai mult decât în 2011, când solicitările nu au fost mai mult de o mie.

Medicii de gardă sunt pregătiţi pentru a lucra la foc automat, având în vedere că urmează weekendul şi apoi Revelionul, când mai mult ca sigur vom avea parte de un nou record de intervenţii medicale în urma exceselor, la care se adaugă şi rănile provocate de folosirea petardelor şi a artificiilor.

Medicii le recomandă mureşenilor să nu abuzeze de mâncare şi băutură, dacă îşi doresc să aibă parte de sărbători cu adevărat fericite.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite