Amenzi de mii de lei pentru neregulile din turismul mureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O agenţie de turism din Târgu-Mureş a rămas fără licenţă, iar unei pensiuni din Sighişoara i s-a ridicat certificatul de calificare turistică în urma deficienţelor constate de reprezentanţii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Potrivit unor staticitici ale ministerului, de la începutul acestui an în judeţul Mureş s-au efectuat 73 de controale ce au avut ca tematică calitatea serviciilor oferite turiştilor. „Au fost efectuat 73 de controale la 122 de societăţi din judeţul Mureş, dintre care 50 de unităţi de cazare şi 65 de alimentaţie publă. Au fost verificate şi şase agenţii de turism”, a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului.

Potrivit acestuia, au fost apilicate şapte amenzi şi 36 de avertismente. „Valoarea totală a amenzilor se ridică la 56.000 de lei. De asemenea, au fost retrase o licenţă de turism pentru agenţia „Meridian Travel” şi un certificat de clasificare turistică pentru o pensiune din Sighişoara”, a mai spus Bogdan Oprea.

Controalele la ştranduri

Nu doar unităţile care oferă servicii turiştilor ce vizitează judeţul Mureş au fost controlate ci şi ştrandurile şi piscinele bazelor de tratament. Până în prezent nu s-au descoperit nereguli, dar controalele se reiau de săptămâna viitoare.

„Până în prezent, apa se încadrează  în parametrii admişi de lege. Fiecare ştrand însă are propriul sistem de autocontrol, în care se măsoară zilnic valoarea clorului şi PH-ul apei. Dacă depistăm neregeuli, aplicăm avertismente şi putem sista activitatea până la remedierea acestora. Amenzile pe care le putem aplica sunt între 500 şi 1.000 de lei, dar vor creşte în perioada următoare, dacă proiectul de lege în acest sens va fi publicat în Monitorul Oficial”, a precizat Gabrieal Uifălean, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite