A murit Gina, singura girafă din România. Care este cauza decesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Girafa Gina
Girafa Gina

Girafa Gina, de la Gradina Zoologică Mureş, a murit. Deşi acest lucru s-a întâmplat pe data de 10 februarie, incidentul a fost anunţat joi, după ce au venit analizele.

Girafa avea 10 ani şi fusese adusă în 2015 din Grădina Zoologică din Roma. „Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă.

Acum trebuie să facem toate demersurile şi să ne preocupăm să completăm colecţia cu această specie mult îndrăgită de noi şi de vizitatori. Nu poţi să găseşti vinovat pentru acest deces, animalul a fost îngrijit foarte bine"”, a declarat, joi, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea.

Administratorii grădinii zoologice, promit că vor face „toate demersurile necesare în vederea obţinerii unor noi exemplare”.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri