VIDEO „Zâmbilici“, noua senzaţie din muzica populară românească. Va avea propriul album la vârsta de numai 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 10 ani din localitatea gorjeană Vladimiri va lansa în toamna acestui an un album de muzică populară. Mădălina Anuţa este considerată de specialişti o cântăreaţă impresionantă pentru vârsta ei.

A participat până acum la aproximativ 200 de festivaluri şi concursuri, de la care s-a întors cu numeroase premii. Are în vitrină în jur de 60 de trofee şi premii I câştigate. Albumul va fi coordonat de către membrii unei asociaţii de profil din Bacău, care au remarcat-o în cursul unui festival.

Mădălina Anuţa îşi manageriază cu seriozitate programul şi se pregăteşte pentru o carieră în domeniul muzicii populare.

„În această vară o să particip la concursuri şi festivaluri, dar voi profita de vacanţă, mai ales că am primit un premiu la un concurs la Tulcea şi voi merge într-o excursie pe Dunăre cu vaporul. Va fi o experienţă foarte frumoasă. Am mai câştigat un alt premiu la un concurs, o săptămână de tabără la Muncelu Mic“, a explicat tânara artistă.

image

Despre albumul pe care-l pregăteşte spune că este foarte emoţionată şi explică şi sursele de inspiraţie: „Este o realizare extraordinară. Nu mă gândeam c-o să am şi eu odată un album. Îmi plac, în primul rând, piesele Mariei Lătăreţu şi Mariei Apostol“.

Premiul I la acordeon

Adolescenta studiază de doi ani şi acordeonul, un instrument destul de dificil pentru vârsta ei. „Am doi ani de când studiez acordeonul. La început a fost mai greu pentru că este claviatura foarte mare şi trebuie să mă obşinuies cu cu başii. Acum mâna îmi merge foarte bine pe clape. Am fost la câteva concursuri cu acordeonul şi am câştigat la toate premiul I“, ne povesteşte Mădălina.

Tânăra artistă are rezultate foarte bune şi la şcoală. A obţinut, printre altele, premiul I la Olimpiada Judeţeană la Matematică. „Mie îmi place cel mai mult Matematica şi Limba Română. Le ador şi nu pot să nu învăţ pentru că sunt materiile mele preferate. Îmi place şi engleza, pentru că am fost la Bruxelles şi am cântat la Parlamentul European, iar acolo am avut nevoie de engleză“, ne uimeşte mica artistă.  

Talentul, descoperit de un unchi

Mădălina Anuţa se află, de la vârsta de 3 ani, în grija unchilor ei. Tatăl ei este şofer, iar mama lucrează ca vânzătoare la un magazin din comuna Vladimiri. „Muzica populară a fost dragostea mea din tinereţe. În timp ce mergeam cu nepoţica mea în maşină, ea cânta după radio. Am simţit că are ceva special în glas. Atunci am dus-o la Palatul Copiilor şi talentul ei a fost dezvoltat“, ne spune Gheorghe Dolcu, unchiul fetiţei.

Cristina Olteanu, profesorul Mădălinei, spune că o elevă cu calităţile Mădălinei este o raritate: „Cântă foarte frumos gorjeneşte. Are câteva piese imprimate, printre care şi o melodie proprie. În viitorul apropiat va avea propriul album, după ce i s-a oferit o sponsorizare de către o asociaţie. Albumul va cuprinde trei piese proprii, iar restul vor fi melodii gorjeneşti din repertoriul unor interpreţi consacraţi. Piesele proprii sunt compuse de către mine pentru vârsta ei. Cântă despre comuna ei de baştină, Vladimir, natura, jocul sau costumul popular“. Pentru că este mereu cu zâmbetul de buze, Mădălina a fost poreclită „Zâmbilici“ de către profesoara sa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite