VIDEO Protest inedit în comuna Băleşti. Zeci de maşini au circulat în jurul sediului primăriei cu avariile şi claxoanele pornite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au afişat chiar şi baneere
Şoferii au afişat chiar şi baneere

Zeci de maşini au circulat, astăzi, în jurul sediului Primăriei Băleşti cu avariile şi claxoanele pornite. Şoferii sunt din satul Rasova şi au vrut să atragă atenţia primarului localităţii cu privire la situaţiua dezastruoasă a drumului comunal.

Timp de o jumătate de oră, maşinile au circulat prin faţa primăriei, făcând un zgomot infernal. Primarul Aristică Paicu nu a vrut să stea de vorbă cu protestatarii şi a plecat din sediul primăriei. „A plecat împreună cu contabilul într-un mod ruşinos. Nu a vrut să stea de vorbă cu noi. Am recurs la acest gest pentru că nu mai putem suporta situaţia. Maşinile se strică frecvent şi trebuie să le reparăm. În plus, se face un nor de praf atunci când trece câte o maşină. Nu ne putem lăsa rufele la uscat sau să ne lăsăm copiii să se joace la poartă. Am fost amăgiţi mereu că se va moderniza drumul,  dar nu se lucrează la el. Cei de la primărie spun că nu au bani şi că nu primesc de la Consiliuul Judeţean fondurile necesare. Suntem la şapte kilometri de Târgu Jiu, dar suntem izolaţi. S-a decopertat asfaltul, dar a fost lăsat aşa. Este groapă lângă groapă. Nici nu le putem ocoli. A băgat un autograder, dar gropile au apărut la loc şi chiar s-au format adevărate cratere“, a spus unul dintre protestatari. 

Paicu: „Este un protest electoral“

În satul Rasova trăiesc aproxomativ 250 de familii, care au ajuns în pragul disperării din cauza drumului. Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti, spune că protestul a avut o tentă electorală, dar recunoaşte că drumul va fi terminat chiar înainte de alegerile locale:  

Băleşti
„Nu ştiu dacă au avut aurtorizaţie pentru acest protest. Eu am fost la la recepţia sistemului de apă la Corneştii Noi. Nu ştiu cum au ieşit în stradă, într-o sută de metri să intre şi să iasă de pe drumul naţional. Era pericol să se producă accidente. Drumul de Rasova are 5,4 kilmetri şi este finanţat din O.G. 28, din fonduri guvernamentale. S-a alocat o sumă de 1,8 miliarder şi Consiliul Judeţean ne-a promis că ne spijină. Cred că protestul are şi o tentă electorală. Merg cu viteză mare şi se face praf. Drumul este plan. Sunt nişte gropiţe. Acum se apropie alegerile şi nu mai pot răbda. În primăvara anului viitor , drumul va fi finalizat“.

Săptămâna viitoare începe asfaltarea

Edilul le-a recomandat localnicilor să circule cu viteză redusă cu maşinile ca să nu se facă praf.

Băleşti

Paicu susţine că a plecat din primărie ca să participe la recepţia unei alimnetări de apă: „La ora actuală este făcută infrastructura şi se lucrează la sistemul de alimentare cu apă. Este un şantier în lucru. Se mai face puţin noroi, dar este acoperit cu un strat de macadam. Eu le-am spus oamenilor că îmi pare rău că s-a creat disconfortul respectiv. Săptămâna viitoare va începe asfaltarea dinspre nord spre sud şi în luna octombrie sper să fie asfaltaţi doi kilometri şi jumătate. În paralel se lucrează la punerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă. Avem şi două – trei poodeţe cu subtraversare. Oamenii trebuie să aibă răbdare, pentru că se lucrează concomitent la modernizarea drumului, la apă, poduri şi poodeţe de subtraversare“.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite