VIDEO „Palmă“ primită de ministrul Costel Alexe de la tânărul român doctorand la Cambridge. A realizat un film despre defrişările ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
defrisari

Andrei Mărgeloiu, în vârstă de 23 de ani, doctorand la celebra universitate Cambridge, din Anglia, trage un semnal de alarmă cu privire la defrişarea pădurilor din România.

Acesta a realizat un filmulet de aproximativ şapte minute în care prezintă o serie de dovezi cu privire la modul ilegal în care se exploatează lemnul în România. Andrei a prezentat o serie de imagini surpinse în diferite păduri, precum şi explicaţiile oferite de ministrul Mediului şi Pădurilor, care-i asigura pe români că totul este absolut legal şi că nu se taie copaci în mod ilegal. Doctorandul de la Cambridge arată că România are o adevărată comoară, pentru că în ţara noastră se află cele mai multe păduri virgine din Europa: Andrei spune că vrea să le atragă atenţia politicienilor asupra acestei probleme: „Am realizat un video manifest despre defrişărilor ilegale din România. Acum, cu câteva zile înainte să înceapă campania electorală, am dorit să readuc aminte că problema defrişărilor ilegale rămâne o problemă importantă nerezolvată“, a spus Andrei Mărgeloiu.

Tânărul îi invită pe români să distribuie videoclipul realizat de el, pentru ca în acest fel guvernanţii să îşi îndrepte atenţia asupra acestei probleme.

margeloiu

Master la Cambridge în folosirea inteligenţei artificiale în domeniul medical

Andrei Mărgeloiu a fost admis, în această vară, la programul de doctorat al celebrei Universităţii Cambridge din Marea Britanie, după ce a absolvit masteratul la aceeaşi instituţie de învăţământ, cu o teză în care a investigat o metodă nouă de folosire a inteligenţei artificiale în domeniul medical. „Spre deosebire de alte instituţii de învăţământ, la Cambridge notele nu se obţin prin examene clasice, ci prin proiecte de cercetare. „Eu n-am avut niciun examen. În schimb, am realizat cinci miniproiecte de cercetare pe diverse teme. Ce înseamnă un astfel de proiect? Fiecare ne propune să investigăm o arie diferită şi să folosim algoritmi de ultimă oră, pe care să-i îmbunătăţim sau să-i aplicăm într-un domeniu nou. Aceste proiecte sunt extrem de provocatoare şi pun accentul pe muncă individuală, pe creativitate şi îţi provoacă dorinţa de a aprofunda o temă necunoscută“, a spus Andrei pentru Adevarul.

A fost desemnat cel mai bun student român din Anglia

Andrei Mărgeloiu a absolvit absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, fiind de trei ori medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Informatică. A absolvit University College (UCL) London. În primul an de studii a fost desemnat cel mai bun student din toate departamentele Facultăţii de Inginerie. De asemenea, Ambasada României din Marea Britanie l-a desemnat, în anul 2017, cel mai bun student din Marea Britanie, fiind răsplătit cu „Diploma Ambasadorului“.

Vă mai recomandăm să citiţi

Român doctorand la Cambridge, la vârsta de 23 de ani. „Mi-am dorit să cunosc cât mai bine lumea cercetării“

Povestea celui mai bun student român din Anglia: „Toţi colegii mei de masterat au fost în primii 5% la universităţile lor“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite