VIDEO Mii de târgujieni au sărbătorit Ziua Naţională a României în faţa Coloanei lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii au defilat pe Calea Bucureşti, prin faţa Coloanei lui Brâncuşi
Militarii au defilat pe Calea Bucureşti, prin faţa Coloanei lui Brâncuşi

Câteva mii de persoane au participat la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României şi Centenarului Marii Uniri, care au avut loc la Târgu Jiu.

 Pentru prima dată după decembrie 1989, manifestările au avut loc pe Calea Bucureşti, în faţa Coloanei lui Brâncuşi, care a fost ridicată de marele sculptor Constantin Brâncuşi chiar în memoria eroilor care au luptat pentru reîntregirea ţării. De asemenea, tot pentru prima dată a avut loc io defilarea a trupelor Ministerului Apărării Naţionale şi a Ministerului Afacerilor Interne, la care s-au adăugat salvamontiştii, poliţiştii locali şi angajaţii de la Drumurile Naţionale. 

1 decembrie

Ceremonia a început cu intonarea Imnului de către Fanfara „Armonia“, după care a avut loc o slujbă religioasă. Au urmat alocuţiunile rostite de către autorităţi şi cel mai aşteptat moment: defilarea forţelor armate şi a celor din cadrul Ministerului Afacecerilor Interne. Pe lângă acestea, la paradă au mai luat parte salvamontiştii, poliţiştii locali şi angajaţii de la Drumurile Naţionale. Publicul a aplaudat defilarea trupelor. Ceremonia s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de către Ansamblul folcloric „Doina Gorjului“.

1 decembrie

Circulaţia a fost blocată pe mai multe străzi

Intrarea şi ieşirea din Târgu Jiu pe Drumul Naţional 67 a fost practic blocată timp de mai multe ore din cauza manifestărilor de 1 Decembrie. Traficul a fost deviat prin localitatea Preajba. De asemenea, şi pe centura de la Artego nu s-a putut circula. Restricţiile impuse au creat un haos pe străzile din oraş.

1 decembrie

Defilare prin faţa Coloanei lui Brâncuşi

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite