VIDEO Ce mesaj le transmite românilor campioana olimpică la maraton Constantina Diţă în perioada de izolare din cauza pandemiei cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă aleargă în curtea casei din localitatea natală                                       FOTO: Facebook
Constantina Diţă aleargă în curtea casei din localitatea natală                                       FOTO: Facebook

Constantina Diţă, singura campioană olimpică a României la maraton, a ales să petreacă perioada de izolare în satul natal, Spahii, din comuna Turburea, judeţul Gorj, alături de rudele sale.

Campioana trăieşte de mai mult timp în Statele Unite ale Americii, în statul Colorado. Aceasta se află în această perioadă în care pandemia loveşte toate ţările lumii în satul natal din judeţul Gorj. Fosta mare sportivă face alergări în curtea casei sale şi le-a transmis românilor pe pagina sa de Facebook să facă mişcare: „Dragi români, pentru că stăm acasă, haideţi să facem cât mai mai multă mişcare. Să fim uniţi şi totul va fi bine“.

Campioană olimpică la 38 de ani

Puşa, aşa cum îi spun persoanele apropiate, a reuşit să câştige cea mai grea probă de la Jocurile Olimpice în anul 2008, la Beijing. Performanţa sa a uimit lumea sportivă, pentru că atleta românca avea o vârstă înaintată, 38 de ani. Constantina Diţă a intrat în istoria sportului ca sportiva cu vârsta cea mai înaintată care a reuşit să câştige maratonul la Olimpiadă.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite