VIDEO/ A cântat la Poarta Sărutului îmbrăcată într-un costum popular de peste 100 de ani pentru aducerea lui Brâncuşi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa de muzică populară din Ţara Haţegului, Elena Moisescu, a venit astăzi la Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, unde a cântat şi a strâns semnături pentru ca rămăşiţele pământeşti ale lui Constantin Brâncuşi să fie înmormântare în cimitirul din satul natal Hobiţa.

Aceasta se ocupă de campania de strangere de semnături din judeţul Hunedoara. Elena Moisescu a fost îmbrăcată într-un costum popular vechi de peste o sută de ani şi cântat lângă Poarta Sărutului.

image

Sunt ferm convinsă că rămăşiţele pământeşti ale lui Brâncuşi vor fi aduse acasă, acolo unde şi-ar fi dorit să fie în ultimele moment ale vieţii sale. M-a înnobilat propunerea poetului Laurian Stănchescu şi m-am alăturat acestui demers. Când am venit la Poarta Sărtului am plans ca să mă descarc. Aici este o senzaţie specială. Am venit la Poarta Sărutului cu o mare dragoste. Aici simţi cu adevărat că dragostea apropie oamenii şi că Brâncuşi a lucrat Brâncuşi“.

Pe jos până la Hobiţa

Elena Moisescu a strâns până acum câteva mii de semnături, judeţul Hunedoara fiind fruntaş la numărul celor care doresc ca osemintele lui Brâncuşi să fie aduse acasă. Scriitorul Laurian Stănchescu este iniţiatorul proiectului «Pe urmele lui Brâncuşi». Pe data de 30 octombrie acesta va organiza un marş de la Târgu-Jiu la Hobiţa, traseul urmând să fie parcurs pe jos. „În curtea Casei Memoriale va fi organizat un parastas“, a spus Stănchescu. La acest marş va fi prezentă şi cântăreaţa Elena Moisescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite