Veteranii de război, cinstiţi la restaurantul primarului de la Leleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteranii de război au petrecut de ziua lor
Veteranii de război au petrecut de ziua lor

Veteranii de război din judeţul Gorj au petrecut, de ziua lor, la restaurantul din Târgu Jiu al primarului comunei Leleşti, Marian Rotaru. Acesta le-a oferit o masă festivă celor care s-au luptat pentru apărare ţării împotriva cotropitorilor.

Aproximativ 20 de veterani de război au venit la restaurantul primarului Marian Rotaru. Grigore Zaharia are 94 de ani şi a luptat pe mai multe fronturi. A fost rănit de două ori  în luptele la care a participat. Un glonţ l-a lovit în umăr, iar, apoi, o schijă l-a rănit în picior. Este un adevărat erou. „Nu mă aşteptam să ajung la această vârstă şi să petrecem la această zi. Am fost pe front de la Odesa şi până la Stalingrad, după care am ajuns şi în munţii Tatra. Am fost rănit de două ori, în picior şi în umăr, dar m-am întors apoi pe front“, a spus Grigore Zaharia, veteran de război.
De la an la an, numărul veteranilor de război se reduce, pentru că adevăraţii eroi încetează din viaţă. „Mă simt legat de acei camarazi ai mei care mai sunt în viaţă. Din 24.000 de veterani, am mai rămas 262, dintre care 28 au vârste între 95 şi 100 de ani, 220 între 90 şi 95 şi şapte sunt de 100 sau peste 100 de ani“, a precizat Constantin Ispas, preşedinte Asociaşia Veteranilor de Razboi.

„Statul le oferă doar cinci luni pentru fiecare lună de război“

Manifestările care au marcat această zi s-au desfăşurat în comuna Leleşti, iar primarul localităţii le-a oferit veteranilor o masă la restaurantul său din Târgu Jiu. „Am considerat că este de datoria mea morală şi civică ca aceşti oameni să fie celebraţi. La Leleşti a avut loc un eveniment artistic, iar apoi i-am invitat să servească la restaurant, pentru a-şi depăna amintirile. Au stat ani de zile în război, iar statul le oferă doar cinci lei pe lună pentru fiecare lună petrecută pe front“, a spus primarul Marian Rotaru.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite