Un judecător şi o avocată s-au căsătorit la Poarta Sărutului de Valentine's Day. „Sper ca valorile transmise de Brâncuşi să ne ghideze toată viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin şi Nicoleta s-a căsătorit la Poarta Sărutului de Valentine's Day
Florin şi Nicoleta s-a căsătorit la Poarta Sărutului de Valentine's Day

Nicoleta (28 de ani), avocat, şi Florin Vâlceanu ( 35 de ani), judecător, s-au căsătorit astăzi, de Valentine's Day, în faţa Porţii Sărutului, din Parcul Central din Târgu Jiu, celebra capodoperă a artei realizată de marele sculptor Constantin Brâncuşi.

Cei doi au avut mari emoţii. Cu măştile pe faţă şi la minus patru grade Celsius, tinerii au rostit „Da“ în faţa ofiţerului de stare civilă. Nicoleta îşi doreşte ca valorile pe care Brâncuşi le-a transmis prin operele sale să le ghideze viaţa de cuplu: „Este o zi cu o semnificaţie aparte şi toţi cei prezenţi suntem foarte emoţionaţi, pentru că am avut ca martori operele marelui maestru Constantin Brâncuşi. Sper ca valorile transmise prin aceste capodopere ale artei universale, precum, tăcerea, răbdarea şi dragostea dusă la infinit să ne ghideze toată viaţa“.     

Nicoleta a mai adăugat că, deşi feţele le-au fost acoperite de măşti, emoţia s-a văzut în ochii lor: „Peste ani, le vom povesti copiilor noştri ce s-a întâmplat în această perioadă specială, cu măştile pe faţă. Dar cel mai mult contează emoţia şi asta se vede în ochii noştri. 

Valentine's Day

Tânăra avocată a mărturisit că nu i-a fost frig: „Dragostea este mare şi ţine de cald“. 

„Parcul este locul meu preferat din Târgu Jiu“

Florin şi Nicoleta se cunosc de doi ani. Tânărul magistrat povesteşte cum s-a cunoscut cu soţia sa: „Am văzut fotografia Nicoletei la o prietenă comună şi mi-a plăcut de imediat“.

Cei doi locuiesc acum în Bucureşti. Florin este originar din Târgu Jiu şi mărturiseşte că parcul cu operele lui Brâncuşi reprezintă locul său preferat: „Am venit împreună la Poarta Sărutului şi i-a plăcut foarte mult ideea de a ne căsători aici. Eu sunt născut în Târgu Jiu, crescut aici şi parcul este locul meu preferat din Târgu Jiu, iar operele marelui sculptor m-au inspirat întotdeauna şi am găsit un loc de linişte“. 

Numărul căsătoriilor în faţa Porţii Sărutului s-au înjumătăţit

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. a oficiat căsătoria de Valentine's Day. Acesta a spus că se bucură că tinerii plecaţi din Târgu Jiu se întorc să petreacă clipele frumoase: „Am văzut căldura celor pe care i-am căsătorit şi a invitaţiilor, astfel că am intrat în atmosfera acestui eveniment deosebi. Mă bucur întotdeauna când tineri din Târgu Jiu, chiar dacă părăsesc oraşul de baştină, se întorc în momentele importante ale vieţii. M-am bucurat că domnul Vâlceanu şi soţia sa au decis să îşi declare şi să îşi oficializeze iubirea în faţa acestui monument“. 

Numărul căsătoriilor desfăşurate la Poarta Sărutului s-a redus semnificativ în perioada pandemiei: „Numărul de căsătorii desfăşurate în acest loc s-au redus la jumătate. Sper ca Nemaiputând organiza qacerste eveninente la restaurante, nu am mai oficiat căsătorii în număr obişnuit. Sperăm ca anul 2021 să fie mai bun din  acest punct de vedere. Aşteptăm solicitări şi de Dragobete pentru organizarea de căsătorii în acest loc“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite