Traficul rutier pe Defileul Jiului se va închide pentru trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier pe Defileul Jiului va fi închis mâine, 18 septembrie, pentru trei ore, în vederea executării unor lucrări de siguranţă rutieră.

 Reprezentanţii Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu au anunţat că miercuri, în intervalul orar 11:00-14:00, traficul rutier va fi întrerupt  pe DN 66, între km 116 şi km 118, pentru executarea unor lucrări de punere în siguranţă a participanţilor la trafic pe acest sector de drum.

 Lucrările vor consta în eliberarea versantului de grohotiş, iar la  acestea vor participa, pe lângă reprezentanţii de la Drumurile Naţionale, şi cei de la Salvamont şi ISU Gorj.

Acţiunea de pe Defileul Jiului presupune angrenarea unor utilaje de mare capacitate. „În zona respectivă s-au constatat frecvent căderi de pietre, care nu sunt de dimensiuni mari, dar care prezintă un risc pentru circulaţia rutieră. Am fost în zonă ieri cu cei de la Salvamont Gorj şi am constatat că pe versant este o acumulare destul de mare de grohotiş care riscă să ajungă în partea carosabilă. Ne vom deplasa mâine cu lucrători de la Salvamont Gorj şi ISU cu utilaje de la Secţia Drumurilor Naţionale Târgu Jiu şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Se va acţiona în vederea provocării unei scurgeri de pe versant în vederea eliberării acestuia. În zonă există plasă de protecţie, dar scurgerea respectivă se manifestă deasupra plasei“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite