Toaletă „open space” la o școală din Gorj. Părinții acuză că nu se mai respectă intimitatea copiilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toaleta unei școli gimnaziale din comuna Peștișani, județul Gorj, a fost realizată fără ca vasele de toaletă să fie delimitate de pereţi sau de alte elemente separatoare care să asigure intimitate copiilor. Totul este la vedere!

Toaletă „open space” la o școală din județul Gorj Foto: Gorj Online
Toaletă „open space” la o școală din județul Gorj Foto: Gorj Online

WC-urile de la Școala Gimnazială Nr.1 Peștișani, aflată chiar peste drum de primărie, au fost montate la grămadă, în spații deschise, fără să ofere deloc intimitate elevilor. În clădire funcționează o grădiniță și școala cu clasele V-VIII.

Cam așa arată toaletele la școala din Peștișani. Cum ar putea merge copiii să-și facă nevoile fiziologice? Unde este intimitatea lor? Este așa de la începutul anului școlar, adică de trei săptămâni, și nu s-a luat nicio măsură. Nici măcar ușă la toaletă nu au, se vede totul de pe hol”, a precizat părintele unui elev pentru Gorj Online.

Cu puțin timp înainte de începerea anului școlar au fost verificate condițiile din spațiile de învățământ de la nivelul județului, cu toate acestea situația nu a fost remarcată de comisia mixtă, formată la nivelul Instituției Prefectului Județul Gorj.

Pentru reabilitarea și modernizarea clădirii, consilierii locali de la Peștișani au aprobat, inițial, în martie 2022, un deviz general în care lucrările erau estimate la 2,4 milioane de lei. Ulterior, în luna noiembrie a acelui an, aleșii locali au probat, în unanimitate, un nou deviz, revizuit, în care valoarea lucrărilor a crescut la 2,8 milioane de lei.

Precizăm că pentru grădinițe și creșe, toaletele sunt comune pentru băieți și fete și nu au pereți despărțitori, potrivit normelor de igienă aprobate prin ordinul Ministerului Sănătății.

Grupurile sanitare sunt comune pentru copii de ambele sexe la grădiniță și creșă și numărul lor este în funcție de  numărul de copii pe unitate“, conform normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.456 din 25 august 2020. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite