Telescaunul de Rânca va fi concesionat de Consiliu Judeţean Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telescaunul din zona turistică Rânca va fi concesionat pe o perioadă de zece ani unei firme private, în urma unei licitaţii.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 14 septembrie la sediul Consiliului Judeţean Gorj, iar licitaţia se va desfăşura pe 15 septembrie. Telescanul este deţinut de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Rânca – Corneşu Mare“, din care fac parte: Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Novaci şi Primăria Baia de Fier. Firma care va concesiona telescaunului se va obliga să achite anual o redevenţă de minimum 5.000 de euro. Cuantumul final al taxei va fi stabilit în urma analizei ofertelor care vor fi depuse, suma putând să fie mai mică.

Societatea „Vârful Păpuşa“ a intrat în lichidare

De administrarea telescaunului de la Rânca s-a ocupat societatea Vârful Păpuşa SA, unde 62% din acţiuni erau deţinute de Consiliul Judeţean Gorj, iar restul erau împărţite în mod egal între Consiliul Local Baia de Fier şi Consiliul Local Novaci. Societatea a înregistrat pierderi foarte mari şi după numai trei ani a intrat în insolvenţă, iar bunurile au fost scoase la vânzare. La data declanşării procedurii insolvenţei, Vârful Păpuşa SA avea datorii de peste 85.000 de lei. Dintre acestea, 20.000 de lei erau creanţe ANAF, 50.000 de lei restanţe salariale.

Investiţie de peste trei milioane de euro 

Investiţia în realizarea telescaunului zona montană Rânca se ridică la 3,2 milioane de euro şi a făcut parte dintr-un proiect mai amplu în valoare de zece milioane de euro, finanţat din fonduri europene. Amplasarea pârtiei de schi şi a telescaunului a fost criticată, pentru că stratul de zăpadă de la baza vârfului Păpuşa nu permite pe toată perioada rece practicarea sporturilor zăpezii, astfel încât telescaunul a funcţionat cu intermitenţe. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite