Taxă încasată ilegal de la 10.000 de pacienţi pentru investigaţii RMN. Procurorii anticorupţie s-au sesizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 10.000 de pacienţi au plătit taxa de 150 de lei
Peste 10.000 de pacienţi au plătit taxa de 150 de lei

Peste zece mii de bolnavi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au fost nevoiţi să achite investigaţii RMN care ar fi trebuit să fie gratuite. Procurorii anticorupţie s-au autosesizat şi efectuează cercetări penale.

Aparatul aparţine unei firme private, căreia spitalul i-a pus la dispoziţie un spaţiu. În schimbul chiriei, societatea trebuia să asigure în mod gratuit spitalului cinci examinări RMN gratuite pe zi. Cu toate acestea, fiecare pacient internat în spital care a avut nevoie de efectuarea unei investigaţii, la solicitarea medicului specialist, a fost nevoit să achite o taxă de 150 de lei. Explicaţia oferită de către reprezentanţii firmei care administrează aparatul a fost că numărul investigaţiilor pentru pacienţii spitalului era de şase pe zi, şi nu de cinci, aşa cum se stabilise în contract, şi, pentru a acoperi costurile, s-a introdus taxa de 150 de lei. 

Bogdan Niculescu, şeful Secţiei Ortopedie din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a precizat că taxa s-a solicitat mereu: „Când sunam mereu pentru a efectua un examen RMN pentru pacienţii internaţi, ni se solicita să aibă cei 150 de lei pentru această investigaţie”.

„În convenţia încheiată nu se prevede nimic cu privire la achitarea unei taxe“

Targu Jiu

Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă, spune că în contractul încheiat nu se prevede nimic cu privire la achitarea vreunei taxe:

„Din câte am citit în convenţia încheiată nu se prevede nimic cu privire la achitarea unei taxe de 150 de lei. Singura prevedere este efectuarea de cinci investigaţii gratuite pe zi pentru pacienţii noştri“. 

Procurorii anticorupţie efectuează cercetări pentru că paguba este imensă. Anchetatorii încearcă să verifice dacă firma care deţine aparatul de efectuare a investigaţiilor a plătit utilităţile pentru spaţiul deţinut. 

Comisie a a Ministerului Sănătăţii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Cazul a ajuns şi la urechile ministrului Sănătăţii. O comisie a Ministerului va ajunge la Târgu Jiu săptămâna viitoare. „Sunt două probleme: de legalitate a contractului şi de încasare a acestei false coplăţi că nefiind legală, pentru că nu era cuprinsă în contractul dintre spital şi firmă”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite