Târgujienii sunt nevoiți să strângă cureaua: se majorează prețurile la apă, canalizare și transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prețul unui bilet de călătorie va costa doi lei
Prețul unui bilet de călătorie va costa doi lei

Tarifele la apa potabilă, canalizare și transport public în comun se vor majora începând cu 1 septembrie, astfel încât târgujienii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata facturii la întreținere, dar și pentru a se deplasa cu autobuzul sau troleibuzul.

Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, în ședința de astăzi, creșterea tarifelor. Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor achita pentru un metru cub de apă potabilă 2,07 lei, fără TVA, față de 1,72 de lei cât plătesc în prezent. Și tariful pentru canalizare va crește din luna următoare punerii în funcțiune a stației de epurare la 2,33 lei m.c. de la 1,90 lei. „Aparegio ne-a informat că nerespectarea creșterii tarifelor conform prevederilor contractuale asumate va conduce la sistarea finanțării și neîncadrarea în prevederile planului național de conformare din Tratatul de aderare la UE va atrage poveri contravenționale, fiscale și financiare foarte mari asupra proprietarilor de sisteme publice de alimentare cu apă și canalizare“, a spus Narcisa Cristea, director economic al Primăriei Târgu-Jiu.

Un bilet de călătorie va costa doi lei

Prețul unui bilet de călătorie cu mijloace de transport în comună va costa doi lei de la 1,5 lei, cât este în prezent, iar un abonament lunar pentru un traseu va fi de 65 de lei. Potrivit conducerii Transloc, creșterea prețurilor a fost generată de majorarea costurilor de producție. „Vreau să vă precizez că ultima majorare a prețului biletului de călătorie a avut loc la jumătatea anului 2008. Scumpirea a fost generată de faptul că în toți acești patru ani evoluția la principalele elemente de consum a crescut foarte mult. Vă dau doar un singur exemplu: la nivelul anului 2008, prețul unui litru de motorină era 3,2 lei, iar la nivelul acestei luni este de 6,2 lei. Acesta a fost doar unul dintre elementele care ne-au determinat să solicităm creșterea prețurilor la biletele de călătorie și la abonamente. De asemenea, din anul 2008 a crescut cu 48% prețul la energie electrică. Nu am mai putut să suportăm aceste costuri și am fost nevoiți să cerem majorarea tarifelor“, a spus Vasiel Căilean, directorul Transloc SA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite