Târgu-Jiu: Ziua şi scandalul: Maşini sechestrate şi turişti dezamăgiţi în staţiunea Săcelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După taxa de intrare de 10 lei pentru autoturisme, turiştii din staţiunea Săcelu au primit o nouă „lovitură“. Ion Voica, primarul din localitate, face tot posibilul să îndepărteze turiştii din staţiune, amplasând bănci prinse cu şuruburi în faţa parcărilor create de SNLO

Edilul-şef a cheltuit banii strânşi din taxa de intrare în staţiune, introdusă în urmă cu trei zile, pe bănci şi tomberoane de lemn, pe care le-a amplasat  chiar în faţa locurilor de parcare din apropierea bazinelor cu ape sulfuroase.

image

Ion Voica demonstrează că poate călca orice lege în picioare, sechestrând chiar şi maşinile turiştilor, parcate în locurile amenajate de reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO),  înainte de montarea acestor bănci.

image

N-am blocat nimic. Marcajele sunt făcute ilegal de administratorul Rotaru. El să-i ajute să-şi scoată maşinile din parcare. Băncile prinse în şuruburi sunt puse pe domeniul public. Pentru persoanele cu handicap nu avem parcări, dar vom vedea când le marcăm şi lor un spaţiu. Avem 160 de locuri ale noastre, ale primăriei. Să vină la noi, nu la SNLO“, declară Ion Voica, primarul din Săcelu.

Ilegalităţi suportate de turişti

Cele mai afectate de această măsură sunt persoanele cu handicap, care au făcut cale întoarsă pentru că nu au mai avut unde să-şi parcheze maşinile.

image

De trei ani de zile vin aici şi nu mi s-a întâmplat să nu pot să intru în parcare din cauza băncilor. Dacă o lăsam în parcare, acolo rămânea. Am înţeles că în oraşe nu avem unde să ni le parcăm, dar nici aici, unde trebuie să vin să mă tratez? Nu mă mai întorc niciodată la Săcelu“, a spus Robert Gabrilescu, un şofer din Câlnic, care se deplasează în cărucior. Administratorul celor două bazine se teme că toate aceste evenimente vor îndepărta turiştii de staţiune: „Primarul e handicapat. Cred că nu ştie ce înseamnă aceste marcaje. El vrea să rezolve doar problemele lui personale“. Angajaţii care au montat aceste băncuţe au precizat că au respectat indicaţiile pe care le-au primit de la edilul-şef.

image

Chiar subprefectul Marcel Romanescu a confirmat că este vorba despre o ilegalitate şi a spus că va lua măsuri în acest sens.

Taxe de intrare de 15 lei

Turiştii care vin cu bilete de tratament în staţiunea Săcelu sunt taxaţi ca în Las Vegas. Pe lângă taxa de 10 lei, percepută de Primăria Săcelu la intrare în staţiune, aceştia sunt nevoiţi să plătească 5 lei ca să aibă acces la cele două bazine cu ape sulfuroase. Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de aceste măsuri şi spun că nu se vor mai întoarce niciodată în această staţiune.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite