Târgu-Jiu: Un nou termen al procesului lui Ionel Manţog va avea loc la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manţog
Ionel Manţog

Un nou termen al procesului în care Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic (CE) Turceni, este judecat la Tribunalul Sibiu pentru fapte asimilabile celor de corupţie va avea loc pe 26 martie.

La termenul anterior, desfăşurat pe 24 februarie, au fost audiaţi mai mulţi martori. Ionel Manţog se află într-o postură ciudată, pentru că are două calităţi în acelaşi proces, cea de inculpat, dar şi de parte vătămată, pentru că CE Turceni, unitate la conducerea căreia se află, are rolul de parte vătămată, alături de SNLO şi CE Rovinari.
Ionel Manţog a fost trimis în judecată în anul 2006 de către procurorii anticorupţie pentru fapte asimilabile celor de corupţie, petrecute în perioada în care era director economic al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Ion Vulpe, fost director general al SNLO. Acuzaţia adusă acestora este că s-au folosit de informaţii considerate secrete de serviciu pentru a cumpărăra la preţuri foarte mici case şi terenuri aflate în zonele care urmau să fie afectate de lucrările miniere. Aceştia au devenit proprietari şi au negociat cu unităţile miniere strămutarea caselor şi terenurilor. În schimbul lor, Manţog şi Vulpe s-au ales cu vile de lux în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu construite de unităţile miniere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite