Târgu-Jiu: „Nu a luat şpagă. Tata este nevinovat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto dreapta: Iorgu Negrea
Foto dreapta: Iorgu Negrea

Iorgu Negrea spune că tatăl său, arestat pentru şpagă, este victima unei înscenări. Vicepreşedintele Uniunii Rromilor Creştini din România şi muncitor necalificat la Primăria Târgu-Jiu, a fost arestat miercuri noaptea pentru trafic de influenţă.

Doi funcţionari publici au fost prinşi în doar patru zile în Gorj în timp ce luau mită. După ce un angajat al Primăriei din Ioneşti a fost arestat pentru luare de mită, a urmat un altul, de la Primăria Târgu-Jiu. Cel mai recent caz a fost înregistrat miercuri seara, când Iorgu Negrea, de 40 de ani, vicepreşedintele Uniunii Rromilor Creştini din România şi muncitor necalificat la Primăria Târgu-Jiu, a fost arestat după ce a fost prins în timp ce lua şpagă de la un denunţător. Cel care a sesizat Oficiul Anticorupţie Gorj a declarat că i s-a cerut suma de două mii de lei pentru acordarea unei adeverinţe care facilita admiterea fiicei sale la Academia de Poliţie. Fiind arestat pentru 25 de zile, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au luat decizia de a-l suspenda din funcţie. „Era angajat la biroul de relaţii cu rromii, iar astăzi s-a luat decizia de a-l suspenda din funcţie în perioada în care va fi cercetat. Adeverinţa respectivă nu are nicio legătură cu primăria, întrucât îi era necesară unei fete care trebuia să demonstreze la facultate că este de etnie rromă“, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Denunţat de cel care îi mai dăduse o dată şpagă

Iorgu Negrea a fost denunţat de un bărbat care îi maidăduse bani în luna iulie a anului trecut. Acesta a pretins şi a primit suma de 500 de euro de la denunţătorul său, căruia i-a promis că va interveni pe lângă Ion Mihai, preşedintele URCR, pentru a-i acorda o adeverinţă pe numele fiicei sale care să arate faptul că aceasta este de etnie romă. Bărbatul intenţiona să-şi ducă fiica la Bucureşti, unde urma să susţină examenul de admitere la Academia de Poliţie “A.I. Cuza”din Bucureşti, pe locurile rezervate persoanelor de etnie romă, însă la examen a fost respinsă. Iorgu Negrea îşi va petrece următoarele 25 de zile după gratii.

„Tata e nevinovat“

Fiul bărbatului arestat pentru trafic de influenţă spune că tatăl său este victima unei înscenări.

image

Este nevinovat. Cineva i-a întins o cursă şi i-a băgat banii în buzunar. El nu avea nicio putere să-i influenţeze pe alţii. Era angajatul primăriei din anul 2002 şi nu a avut niciodată probleme cu poliţia. O să demonstreze că e nevinovat“, a declarat Iorgu Florentin Negrea , fiul vicepreşedintelui Uniunii Rromilor Creştini din România.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite