Târgu-Jiu: Aproape 6.000 de dascăli nemulţumiţi se pregătesc de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de promisiuni neonorate, dascălii gorjeni se vor alătura cadrelor didactice din toată ţara, pregătindu-se pentru lanţul de acţiuni de proteste din perioada următoare.

Începând de pe 15 martie, la nivel local, vor avea loc proteste de stradă, cel mai probabil în faţa sediului Prefecturii Gorj. „Deocamdată nu s-a stabilit dacă va fi miting sau pichetare. Dacă e miting, participă aproximativ 300 de cadre didactice, dacă e doar pichetare, în jur de 70. În această perioadă, am început să strângem şi semnături pentru organizarea unei greve generale în prima parte a lunii iunie. În mai, vom picheta Guvernul şi Ministerul Educaţiei, iar săptămâna viitoare, vom picheta şedinţa de Guvern. De asemenea, va fi depusă o plângere penală în instanţă, privind neachitarea sumelor obţinute prin hotărâri judecătoreşti“, a precizat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, Vasile Mija. 


Salarile, principala nemulţumire


Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că, începând cu 1 septembrie, vor fi reduse 15.000 de posturi din învăţământ, după ce, anul trecut au mai fost reduse alte 18.000. De asemenea, aceştia consideră că sumele destinate cheltuielilor de personal, stabilite pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar sunt insuficiente. Printre alte nemulţumiri, se numără sistarea fondurilor pentru investiţiile începute în anii anteriori, scăderea salariilor, neacordarea sporurilor şi creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite