Târgu-Jiu: Angajaţii din DGASPC Gorj au câştigat în instanţa de judecată drepturile salariale din contractul colectiv de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Craiova a dat câştig de cauză salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Angajaţii vor primi sume cuprinse între 2000 şi 4000 de lei, reprezentând drepturi neacordate aproape pe toată perioadă anului trecut.

Curtea de Apel Craiova a hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, ca cei 1030 de angajaţi din cadrul DGASPC Gorj să primească drepturile salariale cuvenite pe aproape toată perioada anului trecut, în baza contractului colectiv de muncă. DGASPC Gorj a solicitat Tribunalului Gorj anularea contractului colectiv de muncă, dar a pierdut procesul prin sentinţă definitivă şi irevocabilă. „Anul, trecut, din februarie până în decembrie nu s-a mai plătit nimic din drepturile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă. În primă fază, la Tribunalul Gorj, în luna decembrie, am câştigat procesul, iar acum, Curtea de Apel Craiova a decis ca sentinţa să rămână definitivă şi irevocabilă. Asta înseamnă că toate drepturile salariale care ne-au fost sistate trebuie restituite. Fiecare angajat trebuie să primească de la 2000 de lei la 4000 de lei, drepturi neacordate în perioada februarie-decembrie 2010. Vechiul contract a a fost în vigoare până la sfârşitul anului 2010, în prezent se negociază încheiearea unui nou contract colectiv de muncă“, a spus Soirn Torop, preşedintele Sindicatului Sanitas al funcţionarilor publici din DGASPC.

Banii se vor achita într-o lună

Edmund Nanu, inspector gradul I, spune că banii sunt bineveniţi: „ Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm ceea ce ne-a fost luat din contractul colectiv de muncă, mai ales că ni s-a luat 50% din salariu pentru că ne-au fost tăiate sporurile.  Anul trecut primeam 1200 de lei şi acum încasez un salariu de 560 de lei. Sunt bineveniţi aceşti bani .Sunt la limita subzistenţei“.
Laurenţiu Diaconescu, directorul de resurse umane al DGASPC Gorj, a precizat că banii vor fi acordaţi în cel mult o lună: „Aceşti bani trebuie daţi oamenilor pentru că trebuie respectată decizia Curţii de Apel Craiova. În maxim într-o lună de zile vor primi banii pentru că dispunem de fondurile necesare“.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite