Târgu-Jiu: Accidentul lui Manţog, cercetat de procurorul Covei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manţog
Ionel Manţog

Dosarul a fost transferat în urmă cu o lună la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Cercetarea penală se află în faza efectuării de expertize tehnice şi medicale, toate aceste proceduri fiind efectuate la Craiova.

Cel care se ocupă de dosarul penal în care Ionel Manţog este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă este un controversat procuror craiovean. Este vorba de Gheorghe Covei, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (CA) Craiova, unchiul renumitului interlop Iustin Covei, cercetat în numeroase dosare penale, ultima dată fiind arestat în toamna anului trecut pentru că era liderul unei grupări de falsificatori de carduri bancare. Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă CA Craiova, a precizat că Ionel Manţog a fost audiat şi că se efectuează expertizele tehnice: „Cercetarea se află în faza întocmirii de expertize tehnice. Se va efectua şi o expertiză medicală a victimelor, pentru că, deja, în privinţa persoanei decedate medicii legişti din Târgu-Jiu s-au pronunţat şi au stabilit că moartea a fost cauzată de infarct, şi nu de leziuni provocate în urma accidentului. A fost audiat Ionel Manţog şi urmează să se ia declaraţii de la victime“. Surse din rândul procurorilor ne-au spus că raportul medico-legal al pacientului decedat din ambulanţă, Constantin Frăţilă, 57 de ani, din comuna Cătunele, conţine o constatare uimitoare: leziunile suferite de pacientul mort ar fi avut nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale, în cazul în care bărbatul ar fi supravieţuit. Ori e o regulă medicală esenţială că un bolnav de infarct nu trebuie nici măcar mişcat.

Procurorul Covei, un magistrat implicat în scandaluri


Procurorul Gheorghe Covei este un magistrat implicat în multe scandaluri, atât prin nepotul său Iustin Covei, cât şi prin legăturile cu oameni de afaceri dubioşi. În urmă cu 12 ani, acesta a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de Urmăriri Penală pentru că a fost interceptat în timp ce dădea informaţii, prin telefonul de serviciu, unui om de afaceri cercetat într-un dosar penal. De asemenea, tot în ziarele locale au apărut informaţii despre o prietenie cu omul de afaceri gorjean Relu Ştefănoiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite