Soprana gorjeană Daniela Popescu a cântat în Concertul Regal de la Ateneul Român, de ziua Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana gorjeană Daniela Popescu a cântat, duminica trecută, la Ateneul Român, în faţa Majestăţii Sale, Regele Mihai, la împlinirea vârstei de 94 de ani.

Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti“ din Bucureşti, Daniela Popescu este bursieră a Fundaţiei Principesa Margareta a României. Aceasta ne-a spus că a fost un concert plin de emoţie şi că a fost o onoare pentru ea să cânte în faţa Regelui: „Sala a fost arhiplină. Am cântat «Granada» şi o «O sole mio».  A fost o onoare imensă pentru mine să cânt în Concertul Regal care a avut loc pe data de 25 octombrie 2015, alături de maeştrii: Tiberiu Soare,Teodor Ilincai şi colegii mei bursieri, concert realizat de Fundaţia Principesa Margareta a României, căreia vreau să îi mulţumesc pentru această minunată oportunitate“.

Primeşte o bursă de 2000 de euro 

Daniela Popescu a devenit la începutul acestui an bursier al Fundaţiei Principesa Margareta a României. Primeşte o sumă de 2000 de euro pe an, pe care o foloseşte pentru acoperirea cheltuielillor necesare perfecţionării sale.

Daniela Popescu
„Am aflat de această bursă, iar în luna ianuarie am participat la preselecţie şi am fost acceptată. Suntem 12 bursieri de la muzică şi 12 de la arte plastice. Primesc 2000 de euro anual, bani pe care trebuie să-i cheltuiesc pentru modelarea mea, în sensul că îmi achit costurile pentru costumaţia din spectacole, deplasări şi participări la concursuri. Fundaţiei Principesa Margareta a României, am cântat în două locuri speciale: Palatul elisabeta şi Ambasada Italiei“, 

ne spune Daniela.

Daniela Popescu

S-a clasat numai pe locul 

Artista gorjeană reuşit să obţină locul I la toate concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat în acest an.  

La Olimpiada de canto a câştigat premiul I şi premiul de excelenţă, iar la Concursul naţional „Victor Giuleanu“ a obţinut marele premiu. Acelaşi trofeu l-a primit şi la un concurs internaţional desfăşurat la Galaţi. Daniela a mai fost răsplătită cu premiul I la concursurile naţionale de la Tulcea şi Iaşi.

A primit o ofertă din SUA

Daniela a început deja să primească oferte pentru a începe o carieră în străinătate: „Mă pregătesc să intru la Conservator. Cel puţin un an voi studia în România, după care o să decid unde o să-mi continui cariera. Deja, am o ofertă din Statele Unite ale Americii, dar nu mă grăbesc să plec“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite