Slujba de Înviere, într-o clasă din şcoala nefuncţională de la Câmpu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinistraţii din Câmpu Mare vor merge la Înviere în şcoala nefunctională.
Sinistraţii din Câmpu Mare vor merge la Înviere în şcoala nefunctională.

În satul de sinistraţi Câmpu Mare, din comuna Albeni, slujba din noaptea de Înviere se va desfăşura într-o sală de clasă, din cauza lipsei unei biserici.

Enoriaşii sunt nevoiţi să meargă mai mulţi kilometri pentru a ajunge până la lăcaşul de cult din satul vecin. În aceste condiţii, conducerea Primăriei comunei Albeni a obţinut aprobarea Mitropoliei Olteniei pentru ca slujba de Înviere să se desfăşoare într-o sală de clasă. „Şcoala de la Câmpu Mare este nouă şi nu o putem folosi. Ni se pun piedici birocratice, aşa că nici la anul nu vom putea face aici o şcoală profesională. Aşa că am decis, cu acordul Mitropoliei, să facem într-o sală de clasă locul unde preotul să slujească în noaptea de Înviere. Sătenii din Câmpu Mare îşi doresc o biserică, aşa că s-au bucurat când au auzit că nu vor mai merge kilometri până la cea mai apropiată. Preotul este tânăr, are iniţiativă. Într-o lună de zile vom pune şi piatra de temelie a bisericii, dar va dura până când aceasta av fi gata şi bună de slujit în ea. Pentru moment, problema a fost rezolvată, iar oamenii sunt mulţumiţi”, a declarat primarul Cornea. 

În acest an va începe construcţia unei biserici

Prefectul Alin Văcaru a precizat că în acest an va începe construcţia unei biserici:

„Am vorbit cu protopopul zonei şi mi-a zis că s-a dat voie ca de Paşte să se oficieze slujba într-o clasă din şcoala de la Albeni. Preotul Câmpeanu mi-a spus, de asemenea, că deja au terenul şi în acest an se vor apuca de construcţia unui locaş de cult în această zonă“.

Casele din Câmpu Mare au fost construite pentru strămutaţii din Roşia de Amaradia şi Bustuchin, care şi-au pierdut gospodăriile în urma alunecărilor de teren din 2006. La Câmpu Mare au fost ridicate de Guvern sau în regie proprie 250 de case, dar nu toţi sinistraţii au decis să se mute aici, pentru că nu au apă şi nici gaze. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite