Situaţie incredibilă la şcoală dintr-un sat gorjean: elevii îngheaţă în clasă pentru că nu are cine să taie lemne şi să facă focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii tremură Şcoala primar
Elevii tremură Şcoala primar

Aproximativ 40 de elevi care frecventează cursurile Şcolii primare din localitatea Ohaba -Jiu, din comuna Bolboşi, judeţul Gorj, tremură de frigă în sălile de curs pentru că nu are cine să taie lemnele şi să le bage în centrală.

Marţi dimineaţă, elevii au găsit şcoala închisă şi clasele neîncălzite, astfel că şcolarii au plecat acasă. Au fost aduse lemne pentru centrala termică, dar nu le-a tăiat nimeni, pentru că Primăria Bolboşi nu are angajat un fochist. Un tractorist mai vine să facă focul în centrală. 

„Să vină cu părinţii, să facă prin rotaţie focul, curăţenie. Asta este şcoală? Stau copiii în frig. Până la urmă, vor să închidă şcoala. Uitaţi lemnele netăiate! Când le tăiem? În martie? Stau copiii în frig. Până la urmă, probabil vor să închidă şcoala. Majoritatea părinţilor şi-au luat copiii acasă. N-o să laşi copiii să se îmbolnăvească“,

a spus tată unei eleve. 

Tractoristul se ocupă de pornirea centralei 

Primarul localităţii Bolboşi, Gheorghe Bîlea, a spus că situaţia va fi critică atunci când va ninge, pentru că tractoristul va fi ocupat cu deszăpărea drumurilor din localitate: „Omul nostru care e trimis acolo lucrează, din păcate, şi pe tractor, la  deszăpezire. Doamne fereşte, dacă o să ningă, automat nu mai poate face acest serviciu la şcoală şi trebuie să facă deszăpezirea. O altă soluţie ar mai fi să mutăm copiii de acolo. Avem un spaţiu în centru, la şcoala primară. Avem o sală de clasă care e liberă, dar vor fi probleme cu cei de la grădiniţă“.

„Şcoala nu are bani“ 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că nu poate fi făcută o nouă angajare. „Angajări nu se vor face prea curând. Şcoala nu are bani şi n-ar putea plăti o femeie de serviciu sau un fochist nici dacă s-ar debloca vreun  post. Deocamdată, nu se încadrează în costurile standard per elev şi nu şi-ar putea permite să plătească nici măcar un sfert de normă“, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite