Secretul genialului din Gorj admis la cinci universităţi de top din lume. Adrian a ales Oxford, după o „carieră“ de olimpic al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mihai va studia timp de patru ani la Oxford
Adrian Mihai va studia timp de patru ani la Oxford

Adrian Mihai Radu are 18 ani şi a fost admis la cinci universităţi din Marea Britanie. Tânărul din Târgu Jiu a ales să studieze la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume: Oxford.

 Adrian Mihai Radu este absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu. Acesta a participat chiar din clasa a VII-a în fiecare an la etapa naţională a olimpiadei de Fizică, unde a reuşit să obţină patru medalii de argint din cele şase participări. În anul 2012. Adrian Mihai Radu a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, în Iran, unde a obţinut, de asemenea, medalie de argint. „Am participat şi la alte concursuri, atât de Fizică cât şi interdisciplinare, cu rezultate notabile“, ne spune tânărul.

„Nu puteam să ratez o astfel de oportunitate“

Tânărul va achita o taxă de şcolarizare de 9.000 £ pe an, însă guvernul britanic îi oferă un împrumut anual pentru studii, urmând ca el să înapoieze banii după finalizarea studiilor, atunci când va lucra. Adrian Mihai Radu spune că nu putea rata ocazia de a studia la Oxford:

„Acum doi-trei ani mă gândeam serios dacă să studiez în România sau în afară, dar când a trebuit să aleg a fost mult mai simplu. Înscrierile la facultăţile din Anglia încep mult mai devreme, încă din septembrie, aşa că am aplicat fiindcă nu aveam nimic de pierdut. Am primit un răspuns afirmativ de la toate cele cinci universităţi la care am aplicat, inclusiv Oxford. După ce am fost admis, nu puteam să ratez o astfel de oportunitate, aşa că am acceptat imediat. Poate dacă nu intram la Oxford ar fi fost o decizie mult mai dificilă“.

A susţinut examen la matematică şi fizică

Adrian Mihai Radu va studia ingineria la Oxford. Tânărul precizează că nu s-a pregătit special pentru a intra la Oxford. El a susţinut un exament la matematică şi fizică: „Mai întâi a trebuit să îmi compun o prezentare sumară, de aproximativ o pagină, un fel de CV, pe care am trimis-o în septembrie, alături de o scrisoare de recomandare de la un profesor. În noiembrie a trebuit să susţin un examen de Matematică şi Fizică la Bucureşti, după rezultatele căruia am fost chemat la un interviu la mijlocul lui decembrie. Am primit răspunsul câteva săptămâni mai târziu. CV-ul l-am început încă din vară, iar pentru examen şi interviu am căutat să lucrez toate subiectele anterioare pe care le-am putut găsi. Mă îndoiesc că pregătirea a fost în vreun fel mai intensă decât una pentru o facultate din România“.

Va studia la Oxford timp de patru ani 

Adrian va studia timp de patru ani la Oxford, din care primii trei de licenţă şi ultimul de Master. „Sper să mă bucur de anii de facultate la fel ca oricare alt student, dar şi să profit de oportunitatea de a învăţa la una din cele mai prestigiose universităţi din Europa. Spre deosebire de o universitate din România, Oxford este o universitate internaţională şi sper ca experienţa de a cunoaşte studenţi din toată lumea să îmi ofere noi perspective“, a adăugat tânărul.

Tânărul vrea să lucreze o perioadă în Marea Britanie, după terminarea studiilor. În România se va întoarce doar dacă va găsi un loc de muncă asemănător: „Cel mai probabil o să lucrez în Marea Britanie, cel puţin câţiva ani după studii. Mă gândesc să mă întorc în ţară doar dacă găsesc o oportunitate de angajare comparabilă“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite