Scriitorul Stănchescu a protestat desculţ şi la bustul gol în satul lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Laurian Stănchescu a protestat miercuri, desculţ şi la bustul gol în faţa adevăratei case în care s-a născut Constantin Brâncuşi.

La minus cinci grade Celsius, scriitorul Laurian Stănchescu a protestat desculţ şi la bustul gol în satul Hobiţa, chiar în faţa casei orginale în care s-a născut Constantin Brâncuşi. Acesta este nemulţumit că autorităţile nu se implică în salvarea acestui monument. „Iată că de data asta voi face un protest pe muchie de cuţit, dezbrăcat şi desculţ, îmi risc sănătatea dar ştiu pentru ce, pentru Brâncuşi! Ceea ce fac eu, aici, la Hobiţa este un mesaj pentru Victor Ponta, care mi-a promis că va aloca bani pentru restaurarea casei în care s-a născut Brâncuşi. Nu a făcut nimic. Din secunda asta îl avertizez pe Victor Ponta că voi iniţia demersuri în Europa, pentru a afla lumea, voi denunţa modul nefiresc în care autorităţile din Gorj şi premierul se comportă faţă de patrimoniul universal Constantin Brâncuşi de aici de la Hobiţa. Toată de acum încolo, toată iarna asta voi protesta aşa, dezbrăcat şi desculţ, pentru ca autorităţile să înţeleagă că trebuie să aibă grijă de patrimoniul cultural. Voi merge şi voi protesta în faţa Guvernului României. Voi protesta până când cineva va mai veni lângă mine, oameni care iubesc cultura. Dacă autorităţile nu sunt în stare să protejeze patrimoniul cultural, poate voi găsi alţi oameni adevăraţi care să facă acest lucru”, a declarat Laurian Stănchescu.

Sprijinit de un om de afaceri bucureştean 

Scriitorul a găst susţinerea necesară la omul de afaceri bucureştean, Dragoş Dobrescu, care i-a promis că îl va ajuta ca osemintele lui Brâncuşi să fie repatriate: „De acum încolo, mă bazez pe un om extraordinar, un om de afaceri din Bucureşti şi mă bazez şi pe presă. În Bucureşti am găsit sprijin la un om care îşi iubeşte ţara, cultura. De câte ori am încercat să iau legătura cu domnul Vlad Stoica, de la Guvern, nu a fost posibil. Domnul Dragoş Dobrescu, important om de afaceri din domeniul imobiliar, va sprijini tot ce înseamnă restaurarea casei Constantin Brâncuşi, repatrierea osemintelor lui Brâncuşi. De acum încolo nu mă mai bazez pe oamenii politici. Domnul Ponta m-a minţit, nu a făcut ce a promis. Iar de autorităţile din Gorj, aş vrea să le mai întind o mână, să le spun că nu sunt nebun aşa cum cred dumnealor, aştept ca domnii Călinoiu şi Cârciumaru să mă contacteze, să avem un dialog în ceea ce îl priveşte pe Constantin Brâncuşi. Este în folosul imaginii lor de oameni politici”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite