Renumitul afaceristul rom Ciupilan a fost arestat pentru evaziune fiscală. În spatele gratiilor a ajuns şi Mihai Ilarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciupilan a fost arestat preventiv
Ciupilan a fost arestat preventiv

Afaceriştii de etnie romă, Ion Rădulescu, cunoscut sub porecla Ciupilan, şi Mihai Ilarie, au fost arestaţi, în această seară, de Tribunalul Gorj pentru 30 de zile pentru evaziune fiscală.

Cei doi oameni de afaceri de etnie romă au fost reţinuţi, ieri, de poliţiştii gorjeni, iar astăzi au fost prezentaţi instanţei de judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală. Tribunalul Gorj a admis cererea anchetatorilor şi a eliberat mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele celor doi afacerişti. Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 500.000 de lei. „Din cercetări a reieşit faptul că aceştia au efectuat operaţiuni contabile  fără drept, creând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 550.160 de lei. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca în cursul acestei zile cei doi bărbaţi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă“, a spus Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Ciupilan a fost condamnat să muncească la firma soţiei

Rădulescu a mai fost judecat şi condamnat într-un dosar celebru „Makumba şi Mukamba”, după numele a două dintre firmele sale implicate în afacerile cu fier vechi în care prejudiciul a fost de peste un milion de euro. Ciupilan a fost arestat preventiv câteva săptămâni, dar a scăpat după ce a plătit o cauţiune de 80.000 de lei. Ulterior, afaceristul rom a fost condamnat la închisoare cu executare la locul de muncă, adică la firma soţiei. 

Judecat într-un alt dosar

Ciupilan este judecat în prezent pentru evaziune fiscală, într-un alt dosar, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii gorjeni, după ce a înregistrat în contabilitate facturi fictive în vederea reducerii masei de impozitare. „Inculpatul Vătafu Iulică a emis în numele SC Metal Vandon SRL Făgăraş către SC Fabimet Impex SRL din Tg.-Jiu mai multe facturi fiscale ce nu reflectă operaţiuni comerciale reale, ajutând în acest mod pe inculpatul Rădulescu Ion să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli nereale. Inculpatul Stănescu Ionel a emis în numele SC Conest Mad Construct SRL Ciurea, jud. Iaşi către SC Fabimet Impex SRL din Tg.-Jiu mai multe facturi fiscale şi chitanţele aferente, ce nu reflectă operaţiuni comerciale reale, ajutând în acest mod pe inculpatul Rădulescu Ion să înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli nereale. Inculpatul Ţîrcomnicu Marin, în înţelegere cu inculpatul Rădulescu Ion, l-a ajutat pe acesta să înregistreze cheltuieli nereale în evidenţa contabilă a societăţii, în baza facturilor ce au ca emitent SC Conest Mad Construct SRL Ciurea, jud. Iaşi“, se arată în rechizitoriu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite