Redeschiderea circulației pe Transalpina, verificată. De când s-ar putea circula pe tot tronsonul

0
Publicat:

O comisie de specialiști din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova va verifica, în ultima săptămână de primăvară, starea drumului pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, în vederea redeschiderii circulației pe tot tronsonul de aproximativ 150 de kilometri.

Circulația pe Transalpina va fi redeschisă pe tronsonul de 150 de km. Foto: Arhivă
Circulația pe Transalpina va fi redeschisă pe tronsonul de 150 de km. Foto: Arhivă

Au fost executate lucrările de deszăpezire pe întreg tronsonul închis circulației publice, între Rânca și Obârșia-Lotrului. Măsura închiderii circulației rutiere a fost luată în toamna anului trecut, după ce a nins în zona montană. 

Comisia de specialiști va verifica toate lucrările executate și cum se prezintă carosabilul, iar, dacă toate condițiile vor fi îndeplinite, va fi emis avizul pentru redeschiderea circulației rutiere și pe tronsonul Rânca-Obârșia-Lotrului.

„Să sperăm că toate normele privind siguranța vor fi îndeplinite și că se va decide redeschiderea circulației. Dacă totul va fi în regulă, circulația poate fi redeschisă chiar din weekend-ul următor“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul DRDDP Craiova.

Se speră că în acest an se va deschide mult mai repede circulația pentru că a nins mai puțin în zona montană, însă vremea s-a schimbat brusc și a nins din nou în luna mai. 

Unul dintre cele mai importante drumuri turistice

Transalpina are o lungime totală de 150 de kilometri, de la Bengești-Ciocadia (Gorj) și până la Sebeș (Alba).

Drumul este închis circulației între Rânca și Obârșia Lotrului, acolo unde traversează cele mai mari înălțimi, ajungând la o înălțime de 2.145 de metri, în pasul Urdele, cea mai înaltă cota prin care trece un drum deschis circulației din România.

Transalpina este considerat unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, fiind preferatul motocicliștilor din toată lumea, care vin an de an pe acest drum.

Cele mai importante atracții turistice de pe Transalpina sunt stațiunea Transalpina, unde se găsesc sute de unități de cazare, piscine interioare, trasee montane și plimbări cu ATV-ul, lacul Oașa, stâna Ștefanu cu produse tradiționale, precum și zona Șugag din județul Alba.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite