Reacţie stranie a Colegiului Medicilor Gorj în urma scandalului cu doctoriţele cu COVID-19 care au plecat din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiului Medicilor din Gorj a reacţionat în urma scandalului celor trei doctoriţe infectate cu SARS-CoV-2, care au plecat din spitalul unde erau internate, fără acordul personalului medical.

Comunicatul de presă emis de Colegiul Medicilor din Gorj este semnat de preşedintele organizaţiei, medicul Ana Băleanu. 

Aceasta consideră că acele trei colege nu au încălcat Codul Deontologic şi că vinovaţii principali sunt jurnaliştii care au prezentat acest subuiect: „Aducem pe această cale la cunoştinţa locuitorilor judeţului Gorj şi din toată ţara că cei trei medici, despre care se spune că ar fi părăsit secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu fiind în izolare din motive medicale, nu se fac vinovaţi de încălcarea prevederilor Codului Deontologic al Profesiei Medicale, deci orice intervenţie a organelor de conducere ale Colegiului pe această temă nu are obiect.

Colegiul Medicilor din Judeţul Gorj al CMR regretă profund apariţia în mass-media a acestui subiect ce aduce în prim plan (probabil din considerente de marketing) profesia celor trei doamne.

Colegiul Judeţean al CMR nu poate fi de acord cu atacul lansat pe reţelele de socializare împotriva medicilor din judeţul Gorj, atac declanşat de către mass-media (ne place să credem involuntar) şi solicită insistent presei ca, în măsura în care acest lucru nu este necesar şi nu are legătură cu nereguli profesionale, să evite implicarea profesiei medicale în scandaluri, oricum ipotetice până la certificarea lor de către instituţiile abilitate.

Suntem convinşi că pe viitor ne vom putea bucura de sprijinul talentaţilor jurnalişti gorjeni, pentru a ţine piept asaltului deşănţat al celor rău-voitori, că îi vom avea alături de noi în bătălia extrem de grea cu bolile ce ne agresează permanent, precum şi în lupta pentru dezvoltarea bazei materiale a instituţiilor de sănătate gorjene, în păstrarea bunului renume al medicilor gorjeni şi, nu în ultimul rând, în primirea în rândul corpului medical gorjean a generaţiilor de medici tineri“, se arată în comunicatul de presă.

Doctoriţele sunt cercetate penal

Trei medici cu COVID-19 care erau internaţi în spital nu au fost găsiţi în saloane în urma unui control inopinat efectuat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Poliţiştii au deschis o anchetă şi au anunţat că pacienţii-medici au fost găsiţi acasă.

„Poliţiştii au constatat ca pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate având domiciliul în muninicipiul Tg.-Jiu, acestea fiind medici in cadrul Spitalului Judeţean Tg.-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta Secţiei Medicale unde erau internate, fără a informa despre acest lucru. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi internate la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Doi dintre cei trei medici diagnosticaţi cu COVID-19 care au părăsit spitalul fără încuviinţarea personalului îşi desfăşurau activitatea în cadrul secţiei de Terapie Intensivă, unde sunt internaţi pacienţii infectaţi cu nou coronavirus cu simptome grave.

Vă mai recomandăm să citiţi

Cine sunt medicii cu COVID-19 care au fugit din spitalul din Târgu Jiu. O colegă le ia apărarea: „În prima linie trebuie să fie cei care alergau după doctoriţe“

VIDEO Trei medici din Gorj, internaţi cu COVID-19, au fugit din spital. Poliţiştii le-au întocmit dosare penale

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite