Proxenetul de la cariera Roşiuţa şi-a aflat sentinţa. Va sta ani grei în spatele gratiilor şi îşi va despăgubi victimele cu zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bejinaru va sta şapte ani în spatele gratiilor                                                       FOTO: Alin Ion
Bejinaru va sta şapte ani în spatele gratiilor                                                       FOTO: Alin Ion

Aristică Bejinaru, fost lăcătuş mecanic la cariera minieră Roşiuţa, şi complicele său, Casian Bejat Muja, au fost condamnaţi de Tribunalul Gorj la ani grei de închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi proxenetism.

Proxenetul fost lăcătuş mecanic la cariera Roşiuţa, Aristică Bejinaru a fost condamnat, astăzi, a şapte ani de închisoare de către Tribunalul Gorj pentru trafic de persone şi minori, dar şi pentru proxenetism. „Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite ( respectiv două pedepse de 3 ani) de 2 ani închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare“, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj.

Complicele său, Casian Bejat Muja, s-a ales cu cinci ani şi zece luni de închisoare. „Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite ( respectiv pedeapsa de 2 ani şi cea de 8 luni) de 10 luni şi 20 de zile închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare“, a mai stabilit instanţa de judecată.

Delia-Georgeta Stoiceanu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Despăgubiri pentru victime 

Victimele celor doi proxeneţi vor fi despăgubite de aceştia. „Admite civilă exercitată de părţile civile Boulescu Elena Denisa, Botescu Eugenia Cornelia şi obligă inculpaţii Bejinaru Aristică Benoni şi Bejat Muja Casian, la plata către partea civilă Boulescu Elena Denisa a sumei de câte 2.000 euro, cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul Bejinaru Aristică Benoni către partea civilă Botescu Eugenia Cornelia a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. În baza art. 453 Cod procedură civilă, obligă inculpatul Bejinaru Aristică Benoni, la plata sumei de 3.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către partea civilă Botescu Eugenia Cornelia“, se mai arată în hotărârea judecătorească“, a mai stabilit completul de judecat

Eleve, printre prostituatele lui Bejinaru

Aristică-Benoni Bejinaru şi Casian Muja Bejat au fost trimişi în judecată de DIICOT Gorj, în toamna anului 2014. Bejinaru, angajat ca lăcătuş mecanic la Cariera Roşiuţa, conducea o reţeaua de prostituate. Printre acestea se numărau chiar şi minore racolate în special de la Liceul Tehnologic Motru, cu ajutorul unui profesor. Banii rezultaţi în urma practicării prostituţiei erau adunaţi de către Bejinaru. Conform rechizitoriului, tariful pentru o partidă de amor cu o elevă de clasa a XI-a era cuprins între 50 şi 100 de lei. Bejinaru a câştigat de pe urma uneia dintre prostituatele eleve suma de 10.000 de euro. Eugenia, elevă în clasa a XI-a, stătea la internat şi a fost luată de Bejinaru la apartamentul său, în vederea căsătoriei. Ulterior, a convins-o să practice relaţii sexuale contra cost cu mai mulţi bărbaţi din cercul apropiat, colegi de serviciu, prieteni, dar şi cu inculpatul Casian Muja Bejat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite