Profesor cercetat penal pentru că a fotografiat subiectele de la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională şi a postat pe un grup de comunicare

0
0
Profesorul a fotografiat subiectele şi le-a postat pe un grup de comunicare onlineFOTO  Inquam/ Octav Ganea
Profesorul a fotografiat subiectele şi le-a postat pe un grup de comunicare onlineFOTO  Inquam/ Octav Ganea

Un profesor din municipiul Târgu Jiu, care se afla în Comisia de supraveghere a examenului de Evaluare Naţională, este cercetat penal, după ce a fotografiat subiectele de la proba de Limba şi Literatura Română şi le-a postat pe un grup de comunicare.

Cadrul didacti este cercetat pentru abuz în serviciu. 

„La data de 15 iunie, ora 09:15, poliţişti  din cadrul Poliţiei  Municipiului Târgu Jiu au fost sesizati de către un reprezentant al unei unităţii de învăţământ din Municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani,  din comuna Bengeşti-Ciocadia, profesor în cadrul unităţii şcolare, în timp ce se afla în comisia de supraveghere a examenului de evaluare, desfăşurat în incinta şcolii, în calitate de profesor asistent, ar fi fotografiat subiectele examenului şi le-a postat pe  grupul de comunicare ( Whatsapp)  al unităţii de învăţământ.

 În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu“, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Va fi cercetat disciplinar

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a precizat că profesorul va fi anchetat de către comisie de disciplină: „A fost un incident de dimineaţă, imediat după ce elevii au primit subiectele. Un profesorul de educaţie fizică de la Şcoala Gimnazială «Gheorghe Tătărăscu» din Târgu Jiu s-a îndreptat către prima bancă şi a fotografiat subiectele şi le-a trimis pe grupul de Whatsapp al şcolii. Probabil că i s-a dus la cunoştinţă de către profesorii de pe grupul resepctiv şi a şters fotografiile după două minute. La 9,06 a trimis fotografia şi la 9,08 le-a şters. Membrii Comisie i-au cerut să părăsească sala, dar să nu părăsească incinta. A fost chemată polişia şi s-a întocmit un dosar penal în care este cercetat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va forma o comisie de disciplină care să cerceteze acest caz“. 

Opt cazuri speciale

Reprezentantul ISJ Gorj spune că nu s-au înregistrat alte probleme deosebite la Evaluarea Naţională. Opt elevi au susţinut examenul acasă sau în detenţie. aceştia reprezentând cazuri speciale: „Examenul a decurs foarte bine. Din 3.186 de copii au participat 3.062. Patru elevi sunt izolaţi la domiciliu. Am avut opt cazuri speciale, trei copii cu autism şi cinci elevi de la Centrul Special pentru Educaţie Incluzivă, care sunt în detenţie şi au susţinut acolo proba scrisă la Limba Română“. 

Mai multe - Târgu-Jiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite