Principala distracţie a localnicilor dintr-o comună din Gorj s-a terminat. Sonda cu apă termală a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonda a fost îngrădită
Sonda a fost îngrădită

Forajul din comuna Câlnic, judeţul Gorj, care elimina fără oprire apă termală, a fost închis. Mai mult decât atât, o piesă a fost înlocuită, astfel încât scurgerea de apă caldă a fost oprită.

Apa termală de la o sondă realizată în comuna Câlnic a curs fără încetare timp de aproximativ 25 de ani. Localnici veneau frecvent aici pentru a face baie. 

După ce în mass-media au apărut o serie de articole în care se arăta modul în care cetăţenii din Câlnic se relaxează într-un bazin improvizat cu apă termală, lucrătorii de la OMV Petrom au venit, în urmă cu trei zile, şi au oprit apa termală, prin înlocuirea unei piese defecte. Mai mult decât atât, sonda a fost împrejmuită, pentru a se împiedica accesul. 

„Am fost notificat printr-o adresă de cei de la Petrom, în urma informaţiilor care au apărut în presa locală sau în cea naţională, cum că acolo se desfăşoară activităţi din  punctul lor de vedere neautorizate, pentru a evita riscuri asociate, OMV Petrom va îngrădi forajul şi va fi montat un ventil, pentru a oprit scurgerea apei termale“, a spus primarul localităţii Câlnic, Dumitru Vulpe.

În urmă cu câţiva an, un tânăr a murit chiar în bazinul cu apă termală. „În urmă cu 3-4 ani, a decedat un tânăr. În urma cercetărilor s-a constat că i s-a făcut rău“, a precizat Dumitru Vulpe.

Primăria Câlnic vrea să ia sonda

Primăria Câlnic vrea să preia de la Petrom forajul, pentru a încerca să dezvolte o bază de tratament. „Nu ştiu dacă va mai transferată sondă în aceste condiţii. Noi ne dorim acest lucru, dar e nevoie ca reprezentanţii Petrom să-şi dea acceptul“, a precizat Dumitru Vulpe.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite