Povestea tristă a unui fost cadru universitar, ajuns om al străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Nastovici locuieşte la Casa Iris
Luminiţa Nastovici locuieşte la Casa Iris

Un fost profesor universitar a ajuns om al străzii. Este vorba de Luminiţa Nastovici, în vârstă de 51 de ani, care înnoptează la centrul pentru persoane fără adăpost „Casa Iris“, din municipiul Târgu Jiu.

Luminiţa Nastovici a lucrat ca inginer în Armată, a fost cadru didactic la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” şi „Transilvania“ din Braşov, fiind autoare a 22 de volume de studii economice. Acum, a ajuns să trăiască dintr-un ajutor de şomaj, Mai mult, femeia nu are o locuinţă şi merge seara la „Casa Iris“, de unde pleacă dimineaţa.
A ajuns în această situaţie, după ce facultatea la care preda a rămas fără studenţi. Şi-a pierdut, astfel, locul de muncă. Atunci a început şi declinul din viaţa sa. Nu a mai putut achita chiria pentru locuinţa în care trăia. „Am fost profesor universitar, nu au mai fost studenţi la facultate şi am rămas fără loc de muncă. Am lucrat şi în cadrul Armatei, ca ingineră. Acum primesc ajutor de şomaj şi sper să-mi găsesc un loc de muncă în Târgu-Jiu. Sunt scriitoare şi am publicat până în acest moment peste 22 de cărţi. Nu am mai publicat nimic în ultima vreme pentru că aştept să văd ce voi rezolva şi să mă aşez la locul meu, ca să pot scrie. Eu am scris despre previziuni economice şi strategii“, spune femeia.

Moştenitoare a două case naţionalizate

Fostul cadru universitar susţine că este moştenitoarea a două case naţionalizate aflate în Târgu Jiu şi în Braşov. „Momentan nu am unde să stau. Am o casă naţionalizată în Târgu-Jiu, chiar în centru şi nu am putut intra în această locaţie de zeci de ani. Am promisiuni de la primărie şi de la poliţie că într-o zi voi putea să intru în această casă. Aici sunt mulţumită de condiţii, dar vreau să am casa mea. Am rămas fără locuinţă din 2011, când am fost evacuată din casa de la Braşov şi de atunci am stat cu chirie şi în centre sociale. Pentru că nu am mai avut alternativă, am venit la Târgu-Jiu ca să rezolv problema de aici şi actele“, ne povesteşte Luminiţa Nastovici.
De la Universitatea «Transilvania» am aflat că femeia a fost cadru asociat, în urmă cu mai mulţi ani, dar a plecat ca urmare a unor probleme de sănătate

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite