Poliţiştii au confiscat peste 57 tone de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunile de control vor continua şi în perioada următoare
Acţiunile de control vor continua şi în perioada următoare

Poliţiştii gorjeni au efectuat, weekend-ul trecut mai multe acţiuni pentru combaterea transporturilor ilicite de mărfuri.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării peste 57 tone cărbune, 12 metri cubi material lemnos, aproape trei tone de zgură cu inserţii de aluminiu. Pentru aceste mărfuri, persoanele verificate nu au prezentat documente legale de provenienţă. De asemenea, au mai fost constatate două infracţiuni şi retrase 12 certificat de înmatriculare.

Amenzi de 65.000 de lei

Totodată, ofiţeri ai Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu Gorj şi lucrători ai Jandarmeriei Gorj au acţionat pe raza municipiului Târgu Jiu şi oraşului Turceni pentru verificarea modului în care agenţii economici ce au ca obiect de de activitate colectarea materialelor feroase şi neferoase, respectată legislaţia în domeniu. Urmare acestor controale a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 10.000 lei şi au fost invitaţi la sediul Gărzii de Mediu pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor legale reprezentanţii a cinci societăţi comerciale.

Pe parcursul acestor acţiuni, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de aproximativ 65.000 lei. Controlele au fost efectuate după ce managerul Complexului Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că în fiecare noapte din depozitele unităţii se fură 300 de tone de cărbune. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite