Plângeri împotriva medicilor de la ATI Târgu-Jiu la Colegiul Medicilor şi la Parchet după moartea unei paciente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Anghel, fostă profesoară, a decedat la vârsta a de 73 de ani
Claudia Anghel, fostă profesoară, a decedat la vârsta a de 73 de ani

Claudia Anghel, pacienta în vârstă 73 de ani, care în urmă cu două săptămâni a intrat în comă la Secţia ATI a SPitalului JUdeţean Târgu-Jiu, a decedat joi noaptea şi va fi îmormântată astăzi. Medicii vor fi reclamaţi la Parchet şi la Colegiul Medicilor.

Fiul femeii, Petre Anghel, acuză medicii de la Secţia ATI de moartea mamei sale. Acesta spune că decesul a survenit în urma transplantului cu plasmă care nu  trebuia să i se facă: „S-au administrat patru flacoane cu plasmă, pe lângă cele patru de sânge, care aveau un factor coagulant, contraindicat conform tratamentului de trombex-vasodilatator şi trombostop fluidizant graţie arteriopatiei stenozat-obliterate pe care o avea în proporţie de 90% şi asta a condus la coma indusă pulmonar, staza pulmonara, respectiv edemul pulmonar. Alveolele pulmonare au fost încărcate cu sânge, iar schimbul gaze oxigen-dioxid nu a mai avut loc. Sângele fiind împins către rinichi, fiind primul organ care cedează neoxigenat, a dus la anorexie, adică insuficienţă renală, după care a cedat cordul. Mama a suferit o operaţie de rezecţie intestinală, care a fost făcută la Târgu-Mureş, şi o vascularizaţie intestinală făcută cu by-pass. Probabil că neglijenţa cadrelor medicale a determinat administrarea flacoanelor cu plasmă, care nu trebuia să se facă“.

Pacienta a decedat la 11 zile după ce a intrat în comă: „Nu a mai fost transportată la alt6 spital, pentru că nu a avut cum, deşi mi se propusese un elicopter pentru deplasarea spre Târgu-Mureş. Eu am stat de vorbă cu medicii de acolo, care mi-au spus că plasma a fost fatală. Decesul a survenit după 11 zile de intubaţie pe ventilator. A fost în stare conştientă, receptivă la stimuli auditivi şi dureroşi, şi nu a avut accidente vasculare“, spune fiul pacientei decedate. Petre Anghel spune că urmează să depună plângeri la Colegiul Medicilor Gorj, precum şi la Parchet pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite