Peste 500 de absolvenţi de liceu şi facultate au devenit şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
şomaj

Numeroşi absolvenţi ajung să îngroaşe rândurile şomerilor. pentru că nu reuşesc să se angajeze după terminarea studiilor.

Peste 500 de absolvenţi au luat, până acum, drumul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru a se înscrie în rândul şomerilor şi să beneficieze, în acest fel, de indemnizaţiile oferite de stat. Cei mai mulţi au terminat liceul, dar există şi un absolvent de şcoală gimnazială. Cei care au absolvit o formă de învăţământ pot să-şi depună dosarele la AJOFM până pe data de 28 iulie. „Până în momentul de faţă, 554 de absolvenţi au depus primul dosar, care le conferă statutul de persoană aflată în căutarea unui loc de muncă înregistrată în baza noastră de date, din care 529 sunt absolvenţi de liceu, patru de şcoală postliceală şi 20 de absolvenţi cu studii superioare. Mai există un absolvent de şcoală gimnazială care s-a înregistrat în baza noastră de date. Aşteptăm ca în perioada următoare să-şi depună dosarul peste 1000 de absolvenţi. La data de 28 iulie se va finaliza înregistrarea absolvenţilor, pentru cei care au situaţia şcolară încheiată“, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

28 iulie, termenul limită

Anul trecut, aproape 1300 de absolvenţi au devenit şomeri imediat după terminarea şcolii.

„Anul trecut s-au înregistrat 1254 de absolvenţi înregistraţi în evidenţele AJOFM Gorj. Până la data de 28 iulie mai au posibilitatea să se înregistreze. Valoarea indemnizaţiei este de 250 de lei şi se acordă pentru o perioadă de şase luni. Cei care se înregistrează până la această dată  pot să beneficieze de indemnizaţie de şomaj, după ce îşi vor depune cel de-al doilea dosar. De asemenea , în baza noastră de date se pot înscrie şi după această dată, dar nu vor mai beneficia de îndemnizaţie de şomaj, ci doar de gratuitatea serviciilor pe care le oferim, cum ar fi: cursuri de formare profesională, repartiţii pe locuri de muncă vacante, mediere, formare şi consiliere“,

a mai precizat Romeo Chiriac. 

8,23%, rata şomajului în judeţul Gorj

Cei care nu şi-au încheiat situaţia şcolară se pot înscrie la AJOFM în termen de 60 de zile de la absolvire. „Cei care nu şi-au încheiat situaţia şcolară se pot prezenta la sediul nostru pentru a se înscrie, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, pentru a-şi depune primul dosar, după care pot să-şi depună cel de-al doilea dosar, în baza căruia vor beneficia de indemnizaţie de şomaj“, a mai adăugat Romeo Chiriac. 

În momentul de faţă, în judeţul Gorj sunt 12.056 de şomeri, din care 2932 sunt şomeri indemnizaţi şi 9124 sunt neindemnizaţi, rata şomajului fiind de 8,23% , rata şomajului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite