Peste 1.800 de vizitatori la „Noaptea albă a muzeelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La „Noaptea albă a muzeelor“ au venit mai mulţi vizitatori faţă de anul trecut
La „Noaptea albă a muzeelor“ au venit mai mulţi vizitatori faţă de anul trecut

Peste 1.800 de vizitatori au trecut pragul celor două muzee din Târgu Jiu care au participat la manifestarea „Noaptea albă a muzeelor“, care s-a desfăşurat sâmbătă seara

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie şi Muzeul de Artă au fost deschise până la miezul nopţii. 

Cei mai mulţi vizitatori, aproximativ 1.000, au venit la Muzeul Judeţean de Istorie din Târgu Jiu. „Numărul vizitatorilor a fost mai mare decât anul trecut. Ne-am bucurat de interesul crescut din partea cetăţenilor, care iubesc arta şi istoria“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Caricaturile „la minut“, atracţia serii

Caricaturile „la minut“ realizate de maestru Aurelian Şuţă au fost foarte gustate de publicul. Artistul a stat ore întregi, până la închiderea manifestărilor pentru a le desena chipurile doritorilor, care au fost din rândul copiilor.

muzeu

Publicul a putut să vizioneze şi o expoziţie inedită de caricatură purtând semnătura lui Şai“, mai ales că lucrările au fost prezentate în premieră, vernisajul urmţnd să aibă loc în această săptămână.

De asemenea, o soprană din Munchen de origine română şi o balerină de la Craiova au susţinut un moment artistic deosebit.

Publicul a mai putut vedea o expoziţie de fotografie veche din perioada interbelică, „Gorjul de odinioară“, care aparţine lui Jean Ţârlea, precum şi expoziţia «Conacele de plai din zona Motru Sec», creaţiile fotografice fiind realizate de Victor Troacă.

La Muzeul de Artă din Parcul Central, liceenii de la Liceul de Arte au prezenta momente de muzică clasică şi ateliere recreative. 

La „Noaptea albă a muzeelor“ a participat şi Coegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, în cadrul căreia se află un muzeu unic în România, conţinând obiecte de ceramică vechi de peste o sută de ani, pentru că şcoala a funcţionat, la început, ca o unitate de tip profesional, unde ucenicii învăţau să realizeze ceramică. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite