Parc de aventură, deschis în zona Rânca de către un fost salvamontist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona montană Rânca, din judeţul Gorj, a fost deschis, sâmbăta trecută singurul parc de aventură de pe Transalpina. Ideea amenajării unui asemenea parc îi aparţine unui fost salvamontist.

În prima zi, parcul a fost vizitat de peste 50 de persoane, care au parcurs cele două trase amenajate: unul de aventură care se încheie cu o tiroliană de 70 de metri şi un traseu de şase tiroliene în lungime totală de 240 de metri. 

„Ideea a fost a tatălui meu, fiind un om vechi din zonă. În prima zi au fost foarte mulţi turişti care au venit la parc. Peste 50 de turişti s-au înregistrat în prima zi. Era nevoie de un astfel de parc pentru că în Rânca nu există o astfel de activitate pe timpul verii“,

ne explică Ionuţ Ghiţu, administratorul parcului.

image

Suspans pe Podul piratului şchiop

Vizitatorii sunt instruiţi cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgă. Totul se desfăşoară în condiţii de siguranţă. „Toţi participanţii au hamuri şi li se face un instructaj. Un traseu se face într-un timp de 10-15 minute“, mai spune administratorul parcului.

image

Toate etapele din traseul de aventură au diferite denumiri: Balansoar, Podul piratului şchiop, pod cu liane, Pod cu dealuri, Pod şarpe etc. Biletul de intrare este de 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi. Pentru ambele trasee efectuate, biletul costă 15 lei pentru copii şi 20 de lei pentru adulţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite