Pandurii Târgu Jiu a intrat în faliment. Echipa de fotbal a gorjenilor va fi dizolvată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, fostă vicecampioană a României și participantă în grupele Europa League, a intrat în procedura falimentului, în urma unei decizii a Tribunalul Gorj.

Echipa de fotbal Pandurii a intrat în faliment Foto: Arhivă
Echipa de fotbal Pandurii a intrat în faliment Foto: Arhivă

Această decizie a fost luată, deși în contul clubului se află o sumă considerabilă de bani. Pandurii joacă acum în Liga a IV-a.

„Dispune intrarea în faliment a debitoarei Asociația Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu“, a decis instanța de judecată a Tribunalului Gorj.

Fostul administrator judiciar a fost desemnat acum lichidator

Societatea care a avut rolul de administrator judiciar a fost desemnat acum lichidator judiciar. „Desemnează lichidator judiciar provizoriu pe Consulting Company Ipurl, care a avut, anterior, calitatea de administrator judiciar și care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu de 12.000 lei lunar, exclusiv TVA. În temeiul art. 145 alin.2 din Legea privind procedura insolvenței, dispune dizolvarea debitoarei Asociația Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu și ridicarea dreptului de administrare. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea din oficiu a mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență“, a mai stabilit instanța de judecată.

Sentința va fi contestată

Sentința nu este definitivă, astfel că va fi contestată de clubul de fotbal. Conducerea clubul Pandurii a anunțat că va face demersuri împotriva deciziei Tribunalului Gorj: „Vom contesta hotărârea care a fost luată de Tribunalul Gorj. Vom continua activitatea. Noi suntem angrenați în Liga a IV-a și suntem în plin sezon competițional. Ne dorim să salvăm Pandurii și ne vom lupta pentru acest deziderat“. 

Astfel, hotărârea definitivă va fi luată de către Curtea de Apel Craiova. 

Pandurii Târgu Jiu a fost vicecampioană a României și a jucat și în grupele Europa League. Echipa a intrat pe o pantă descendentă după ce Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu a mai finanțat formația, dar și din cauza unui management defectuos în perioada în care clubul era condus de Narcis Răducan, în calitate de președinte. El a adus la echipă jucători cu o carte de vizită impresionantă, dar pe salarii foarte mari, în condițiile în care echipa nu mai era susținută de CEO.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite