Pacientul operat care a băgat spaima în medicii chirurgi de la spitalul din Târgu Jiu nu era infectat cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacientul care a băgat spaima în medicii chirurgi după ce fost operat, în urmă cu câteva zile la Secţia de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, nu este infectat cu COVID-19.

„Rezultatul a fost negati“, a spus Dumitru Vienescu, managerul interimar Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.Cadrele medicale pot răsufla uşurate. 

Pacientul a trebuit să fie operat de urgenţă. Revolta medicilor chirurgi a pornit de la faptul că operaţia nu s-a desfăşurat într-o sală amenajată special pentru pacienţii cu suspiciune de coronavirus, cu propriul circuit, separat de restul spitalului. Aceastră„A a sosit primul pacient suspect de contaminare cu virus, aflat in izolare la domiciliu, cu fiica venită din străinatate, prezentand o urgenţă chirurgicală.

„A a sosit primul pacient suspect de contaminare cu virus, aflat in izolare la domiciliu, cu fiica venită din străinatate, prezentand o urgenţă chirurgicală.

Am reluat telefoanele, rugăminţile, argumentele, să se renunţe la acest traseu criminal, al pacientului prin spital. Am aşteptat încă şapte ore, după o gardă de 24 de ore, un răspuns. Tăcere.

Toată lumea din biroul personal s-a acoperit de hârtii şi ne-a abandonat.

Aşadar, am operat pacientul unde au stabilit dânşii, echipaţi în costume achiziţionate de la Dedeman, cu saci de nailon ca protecţie pentru încălţăminte, fără camera de decontaminare, fără a putea face duş, după intervenţie.

Multumirile pacietului au fost o palidă consolare.

Ne întrebăm cu toţii daca rezultatul testului la virus va fi pozitiv.

Ne întrebăm cu toţii dacă familiile noastre, prietenii noştri, oamenii dragi vor mai fi în siguranţă în acest spital.

Sala de operaţie nu a primit, deocamdată, avizul de a funcţiona. „Am depus o completare pentru efectuarea de lucrări suplimentare şi sperăm să fie dat avizul, iar sala de operaţie să poată fi funcţională“, a spus Dumitru Vienescu.

Citeşte şi 

Mărturia cutremurătoare a unui medic care a operat un bolnav cu suspiciune de coronavirus: „Am operat echipaţi în costume achiziţionate de la Dedeman“

Reacţia conducerii Spitalului Judeţean Târgu Jiu, în urma criticilor aduse de un medic chirurg cu privire la operarea unui pacient  suspect de infectare cu COVID-19

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite