«Obama de Meteor» a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninel Potârcă a mai fost condamnat pentru evaziune fiscală
Ninel Potârcă a mai fost condamnat pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri Ninel Potârcă, care a candidat în anul 2009 la alegerile pentru funcţia supremă în stat, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Ninel Potârcă, cel care a fost supranumit Obama de Meteor, după ce a candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a înregistrat în evidenţele contabile a doua firme mai multe facturi fiscale care evideniaţu operaţiuni fictive. Astfel, omul de afaceri fde etnie romă a a înregistrat în evidenţa contabilă a S.C. CENTRUM CONSULTING SRL Târgu-Jiu cinci facturi fiscale din anii 2011, 2012 şi 2013, prejuduciul creat bugetului de stat fiind în sumă de peste 3,3 milioane de lei, care reprezintă TVA şi impozit pe profit. De asemenea, în calitate de administrator al SC NYNMETAL SRL Târgu-Jiu, Potârcă a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii alte două facturi fiscale ce atestă operaţiuni fictive, fiind diminuat TVA de plată cu suma de 740.000 lei. „În legătură cu acelaşi inculpat s-a mai reţinut faptul că în calitate de administrator de fapt al SC CENTRUM CONSULTIN SRL Tg.-Jiu în baza unei procuri de administrare şi în calitate de administrator al SC NYNMETAL SRL Tg.-Jiu, şi-a însuşit sumele rezultate din faptele de evaziune fiscală descrise mai sus, încercând să dea o aparenţă de legalitate acestor operaţiuni şi pentru a ascunde sursa ilicită a banilor retraşi din societate, fiind întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de spălare de bani“, a precizat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Sechestru pe palatul lui Potârcă

Prin acelaşi rechizitoriu a fost trimis în judecată şi Tănase Potîrcă, nepotul lui Ninel Potârcă, pentru comiterea, în formă continuată, a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. Totodată, procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a două persoane juridice, respectiv a societăţilor comerciale SC CENTRUM CONSULTING SRL Tg.-Jiu şi SC NYNMETAL SRL Tg.-Jiu, pentru comiterea în formă continuată a infracţiunilor de evaziune fiscală. „În cauză, pentru asigurarea recuperării prejudiciului către bugetul de stat, s-a instituit sechestru asupra unui imobil aparţinând inculpatului Potîrcă Constantin Ninel, situat în municipiul Târgu-Jiu, strada Meteor“, a spus Cristina Ciobanu.
Ninel Potîrcă Ninel a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză în perioada 4 – 10 iulie 2013 inclusiv, iar ulterior, urmare a deciziei din 10 iulie 2013 a Curţii de Apel Craiova, faţă de acesta a fost luată măsura preventivă de obligării de a nu părăsi localitatea Tg.-Jiu fără încuviinţarea organelor judiciare.
În această vară, Ninel Potârcă a mai fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare într-un alt dosar penal, tot pentru evaziune fiscală.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite