O lună de şomaj tehnic pentru toţi angajaţii din carierele miniere din CEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii din CEO vor sta în şomaj tehnic o lună de zile în anul 2014
Minerii din CEO vor sta în şomaj tehnic o lună de zile în anul 2014

O lună de şomaj tehnic îi aşteaptă în anul 2014 pe angajaţii carierelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Această măsură va fi aplicată, ca urmare a reducerii producţiei de cărbune cu şapte milioane de tone.

Angajaţii tuturor carierelor vor fi nevoiţi să stea acasă, în şomaj tehnic, timp de o lună de zile. Măsura se va aplica în cursul anului viitor, pentru că producţia de cărbune va scădea de la 32 de milioane de tone la numai 25 de milioane, ca urmare a cererii reduse de energie electrică. „Pentru a putea îmbunătăţi activitatea, suntem dimensionaţi pentru 32 milioane de tone, iar la anul vom produce doar 25 milioane de tone. La anul, fiecare carieră va trece printr-o lună de şomaj tehnic“, a precizat Laurenţiu Ciurel, managerul privat al CEO.  

Consum redus de energie în decembrie

Situaţia ar putea fi evitată numai dacă din CEO se vor desprinde carierele Husnicioara şi Berbeşti, care produc cărbune pentru RAAN Drobeta Turnu Severin şi CET Govora. „În luna decembrie va fi un consum foarte redus de energie şi ar fi bine să funcţionăm cu câte un grup la Rovinari, Turceni şi Craiova. Problema se pune ce să facem cu oamenii, în condiţiile în care avem 2,7 milioane tone de cărbune pe stoc? De ce să-i aducem de sărbători?“, a spus Laurenţiu Ciurel. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite