Noul director general al TAROM, gorjeanul Eugen Davidoiu, a fost cercetat penal în două dosare pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Davidoiu este de astăzi noul director general al companiei aeriene de stat TAROM. Acesta a fost, în perioada 2007-2009, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) din Târgu Jiu, care s-a unificat în anul 2012 cu alte trei entităţi şi a luat fiinţă Complexul Energetic Oltenia.

În calitate de director al SNLO, Davidoiu a cesionat creanţele societăţii, în sumă de 128 milioane lei, către o firmă de apartament, „Best Recuperare Creanţe“ SRL, pentru recuperarea datoriilor de la RAAN şi societăţile de termoficare din Arad, Braşov şi Oradea. SNLO livrase către aceste unităţi cărbune, dar nu îşi primise banii. Patronii de la firma de recuperare a creanţelor au trimis notificări la cei patru datornici în care şi-au trecut onorarii fabuloase. Noul director general al TAROM s-a ales, la vremea respectivă, cu un dosar penal pentru abuz în serviciu, pentru afacerea „Best Recuperare”, dar a scăpat de acuzaţii pentru că nu ar fi existat un prejudiciu. Contract de cesiune a fost anulat în instanţa de judecată. 

Vizat şi în dosarul Morega-Păcuraru

De asemenea, Eugen Davidoiu a mai fost cercetat penal într-un alt dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Acesta a fost cercetat în legătură cu favorizarea licitaţiilor la care a participat societatea SC Intratest SRL care aparţinea lui Mihnea Corneliu Păcuraru, fiul fostului ministru al Muncii, Paul Păcuraru, care oferea servicii de formare profesională .

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite