Ninge pe cel mai înalt drum din țară. Accesul mașinilor neechipate de iarnă, interzis pe Transalpina VIDEO

0
Publicat:

Ninge în munții Parâng și pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, astfel încât reprezentanții de la Drumurile Naționale au limitat accesul mașinilor care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă.

A nins astăzi pe Transalpina, iar lucrătorii de la Drumuri au intervenit Foto: DRDP Craiova
A nins astăzi pe Transalpina, iar lucrătorii de la Drumuri au intervenit Foto: DRDP Craiova

Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit cu un utilaj.

Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Transalpina este cel mai înalt drum țară. Cel mai înalt punct se află în pasul Urdele, acolo unde drumul ajunge la o înălțime de 2.145 de metri. Este unul dintre cele mai vizitate drumuri de către turiștii din toată lumea. În special, motocicliștii sunt îndrăgostiți de acest drum. 

Circulația pe Transalpina a fost deschisă în acest an la începutul lunii iunie și de obicei se închide în luna octombrie pe sectorul cuprins între Rânca și Transalpina. 

 Mai este denumit „Drumul Regelui“

Transalpina mai este denumit „Drumul Regelui“ deoarece a fost reconstruită începând cu anul 1934, în perioada domniei regelui Carol al II-lea, care a dispus amenajarea drumului la propunerea prim-ministrului din perioada respectivă, gorjeanul Gheorghe Tătărăscu. 

 Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul a cinci ani. În jur de 800 de oameni au lucrat la amenajarea drumului numai pe porţiunea cuprinsă pe teritoriul judeţului Gorj. Deschiderea drumului s-a făcut cu mare fast. Oameni din toate localităţile din împrejurimi au venit să participe la inaugurare, dar şi să-i vadă pe Regele Carol al II-lea, pe Mihai I şi pe Gheorghe Tătărăscu, alături de soţia sa, Arethia. Suita regală a venit pe acest drum din Alba şi a poposit pentru o noapte la Rânca, unde începuseră să apară primele construcţii turistice. Festivitatea a avut loc în centrul Novaciului. La câţiva kilometri de Novaci, în zona cunoscută sub denumirea de Plai, a fost ridicat un monument în cinstea lui Gheorghe Tătărăscu, care a avut o contribuţie importantă la construirea drumului.  

Trecere pe teritoriul a patru județe

Transalpina se întinde pe o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia (județul Gorj) și se termină în Sebeș (județul Alba). 

Drumul trece pe teritoriul a patru județe:  Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Peisajele spectaculoase pe care turiștii le pot admira l-au făcut să fie unul dintre cele mai căutate din România. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite