FCU Craiova va suporta pagubele de la stadionul din Târgu Jiu: zeci de scaune rupte și pistă arsă

0
Publicat:

Pagubele aduse Stadionului Municipal Târgu Jiu în urma meciului dintre FCU Craiova și Rapid București sunt însemnate. Zeci de scaune au fost rupte, pista de atletism din tartan a stadionului a fost arsă în mai multe locuri, iar mai mulți pereți au fost mâzgăliți.

Zeci de scaune au fost rupte Foto: Gorjonline.ro
Zeci de scaune au fost rupte Foto: Gorjonline.ro

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, aproximativ 60 de scaune au fost rupte de către galeria echipei Rapid București. De asemenea, pista de atletism omolgată la nivel inernațional a fost arsă în mai multe locuri din cauza petardelor, iar pereții stadionului au fost mâzgăliți de către suporteri.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că toate pagubele produse vor fi suportate de către FCU Craiova, în baza contractului care a fost încheiat.

S-a făcut o evaluare, dar urmează ca împreună cu un reprezentant de la echipa FCU Craiova să facem o evaluare finală asupra pagubelor care s-au produs la meciul dintre Craiova și Rapid. Noi nu avem decât un singur contract cu FCU Craiova, echipă căreia i-am pus la dispoziție baza sportivă în condiții deosebite, iar, ulterior, în momentul în care preluăm baza sportivă, trebuie respectate în totalitate condițiile pe care noi le-am pus la dispoziție. Nu am avut niciun fel de litigiu cu FCU Craiova până în acest moment și sunt sigur că nu vom avea. Prejudiciul creat va fi suportat în totalitate de FCU Craiova“, a spus primarul.

FCU Craiova poate să-și recupereze banii

Marcel Romanescu susține că și clubul din Craiova are posibilitatea să își recupereze banii de la Rapid.

„Eu sunt convins că, ulteriori, cei de la FCU Craiova vor lua legătura cei de la galeria echipei Rapid sau cu conducerea clubului și își vor recupera acea sumă care trebuie alocată pentru înlocuirea scaunelor de pe stadionul din Târgu Jiu. Vorbim de 60 de scaune, care au fost vandalizate către sfârșitul meciului, care trebuie înlocuite exact în aceleași condiții“, mai declară Romanescu.

Pista de atletism prezintă arsuri Foto: pandurul.ro
Pista de atletism prezintă arsuri Foto: pandurul.ro

Primarul Marcel Romanescu a spus că sunt două variante: fie echipa din Craiova achiziționează scaunele și le montează pe stadion, fie se poate face o evaluare și să achite acest prejudiciu.

„Nu cred că vor fi probleme, având în vedere că am avut o colaborare bună și echipa din Craiova și-a achitat toate datoriile până acum“, a mai precizat primarul Romanescu.

Arsurile produse pistei de atletism, greu de remediat 

De asemenea, pista de atletism a stadionului pe care s-a disputat chiar și o competiție națională a fost arsă în mai multe locuri ca urmare a folosirii de petarde și fumigene. Au fost afectate chiar și capacele din plastic ale rigolelor de scurgere a apei de pe pistă.

Nu se știe, deocamdată, cum vor fi remediate aceste pagube care au fost produse stadionului din Târgu Jiu, inaugurat în anul 2019 și care a costat peste 25 milioane de euro.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite