Necropsii efectuate la Spitalulul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu aparat de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va achiziţiona un aparat de ultimă generaţie pentru Laboratorul de anatomie patologică în vederea efectuării necropsiilor.

Suma alocată pentru achiziţionarea aparatului de ultimă generaţie este de 279.000 lei, dar ar putea să scadă, în urma licitaţiei care va avea loc va avea loc la sfârşitul acestei luni. Corina Ratcu, directorul financiar-contabil al SJU, a spus cea mai mare parte a fondurilor provin de la Guvern: „La Laboratorul de anatomie patologică al SJU se efectuează necropsiile la persoanele care decedează după 24 de ore de la internare, de asemenea, se mai fac autopsii la cerere, pentru alte unităţi medicale. La Serviciul de Medicină Legală se fac autopsii ale persoanelor decedate în accidente auto, sinucideri, şi alte cazuri. Această linie completă care va fi achiziţionată, este un aparat de ultimă generaţie, iar banii care vor fi cheltuiţi cu această achiziţie sunt de la Guvern plus o cofinanţare de 10% de la Consiliul Judeţean Gorj”.

Corina Ratcu a precizat că se va mai achiziţiona o staţie de sterilizare, suma pentru această investiţie fiind mult mai mare. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite