Municipiul Târgu Jiu a câştigat confruntarea cu oraşul american Boston şi a fost declarat „Cea mai bună destinaţie turistică în 2015“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipiul Târgu Jiu a fost declarat „Cea mai bună destinaţie turistică în 2015“
Municipiul Târgu Jiu a fost declarat „Cea mai bună destinaţie turistică în 2015“

foxnomad.com.Municipiul Târgu Jiu a câştigat detaşat competiţia „Cea mai bună destinaţie turistică în 2015“, care a fost organizată de site-ul de promovare turisticăfoxnomad.com.foxnomad.com. foxnomad.com. Astăzi a fost anunţat rezultatul final, după ce votul s-a încheiat ieri. Site-ul de călătorii este administrat de bloggerul Anil Polat din Turcia şi se bucură de mare popularitate.

În finala „The Best City To Visit Travel Tournament 2015 Championship“, municipiul Târgu Jiu a concurat cu oraşul Boston din Statele Unite ale Americii. Oraşul lui Braâncuşi a obţinut 74,11% din voturile exprimate. 

În concurs au intrat în acest an 64 de oraşe din România şi din întreaga lume, printre care: Viena, Barcelona, Istanbul, Berlin, Praga, Budapesta, Madrid, Amsterdam, Washington, San Francisco, Sydney, Tel Aviv, Buenos Aires etc.

A strâns peste 2.500 de voturi în total

Municipiul Târgu Jiu a fost înscris în competiţie bloggerul craiovean Răzvan Damian Irimescu. Potrivit acestuia, oraşul  lui Brâncuşi a strâns în total peste 2.500 de voturi. Municipiul Târgu Jiu a câştigat lupta împotriva unor oraşe celebre, cum ar fi:Florenţa, Alba Iulia, Viena sau Granada  

Anil Polat va vizita oraşul lui Brâncuşi

Anil Polat este inginer IT şi a călătorit până acum în 80 de ţări. „Anul trecut triumfa Craiova, anul acesta, iată, încă un oraş oltean, ceea ce mă bucură. Am propus oraşul Târgu Jiu în acest concurs, astfel încât împreună cu oraşul Craiova să beneficieze de promovare, în contextul în care oraşul Craiova candidează împreună cu regiunea Olteniei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Anil este unul dintre bloggerii de travel recunoscuţi internaţional, cu un trafic estimat pe lună de 2,5 milioane de accesări. Acum, odată ce Târgu Jiu a câştigat competiţia, el va veni până la sfârşitul anului în Oraşul lui Brâncuşi, unde va sta o perioadă, apoi va scrie o serie de articole despre oraş, aşa cum a făcut cu oraşul Sibiu acum doi ani şi cu Craiova, anul trecut. Noi, comunitatea bloggerilor din Craiova şi Târgu Jiu, împreună cu membrii paginilor de Facebook Craiova Cetatea Băniei, Discover Oltenia, Târgu Jiu Group şi altele, dorim să promovăm Craiova şi regiunea Olteniei, iar pe această cale doresc să le mulţumesc pentru susţinerea acordată“, a declarat bloggerul Răzvan Damian Irimescu.

Bloggerul turc este interesat de cultură, tehnologie şi călătorii. În urma câştigării competiţiei, Anil Polat urmează să se deplaseze la Târgu Jiu pentru a face prezentarea oraşului care a câştigat titlul de cea mai bună destinaţie turistică din 2015. 

Primăria Târgu Jiu mulţumeşte votanţilor           

Primăria municipiului Târgu-Jiu le mulţumeşte tuturor celor care au votat oraşul lui Constantin Brâncuşi în cadrul concursului „Best City to Visit 2015”, organizat pe pagina de internet foxnomad.com.

„Câştigarea acestei competiţii în faţa unor mari oraşe ale lumii, precum Viena, Granada sau Boston, reprezintă dovada că municipiul Târgu-Jiu are multe de oferit turiştilor săi, dar mai ales că cetăţenii oraşului se pot mobiliza în mediul online pentru a crea o imagine favorabilă municipiului Târgu-Jiu. Promovarea la nivel mondial a oraşului nostru şi a operelor lui Constantin Brâncuşi va atrage un număr sporit de vizitatori, iar acest lucru va duce la dezvoltarea turismului în Târgu-Jiu,

se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu Jiu. Anul trecut, Târgu Jiul şi judeţul Gorj au primit distincţia Mărul de Aure, din Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, care echivalează cu Oscarul în domeniul turistic.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite